REKORDNO VISOKE TEMPERATURE – ŠVAJCARSKI ALPI BEZ SNEGA

Neuobičajeno visoke temperature za ovo doba godine, bez snežnih padavina, dovode do toga da na velikom delu Alpa nema snega. 

Rekordne temperature izmerene su na severnoj strani Alpa u Švajcarskoj i u Lihtenštajnu, na visinama oko 400 metara.

Iz švajcarske nacionalne meteorološke i klimatske službe, saopštili su da su januarski toplotni rekordi zabeleženi na nekoliko stanica za praćenje na severnoj strani planinskog lanca Alpa, zbog toplih vetrova sa jugozapada, dnevne temperature iznosile su i do 20,9 stepeni.

Kako prenose svetski mediji gotovo svuda se vidi trava, kamenje i zemlja. Nedostatak snega zabrinuo je građane, a temperaturne promene povezuju se sa klimatskim promenama.

Prošla godina bila je jedna od najtoplijih gotovo u celoj Evropi. Nacionalni meteorološki zavod u Francuskoj saopštio je da je 2022. godina završena nekim od najtoplijih vremena koje je ta zemlja ikada iskusila u ovo doba godine.

I u Srbiji, za ovo doba godine, beleže se rekordno visoke temperature, pretežno je sunčano i znatno toplije vreme od proseka. Maksimalne dnevne temperature iznose od 12°C do 19°C. U sredu i četvrtak, 4. i 5. januara očekuje se malo hladnije vreme uz prolazno naoblačenje sa malom šansom za padavine. 

Izvor: Energetski portal

Related articles

JUNAČKI PODUHVAT POLICAJCA DUŠKA CVETKOVIĆA Nagrađen jer je hrabro izvukao dvoje starih iz požara

ZRENjANIN: Pripadnik Policijske uprave u Zrenjaninu, saobraćajni policajac Duško Cvetković, nagrađen je na svečanoj Akademiji Ministarstva unutrašnjih poslova, održanoj povodom obeležavanja 220 godina bitke kod Drlupe, od kada datiraju koreni policije u Srbiji. Na ovoj svečanosti su uručene nagrade i odličja za 36 najzaslužnijih policijskih službenika koji su prošle godine ostvarili izuzetne rezultate u obavljanju […]

SLOBODNIH RADNIH MESTA NA PRETEK Posao odmah čeka i farmaceute, i stomatološke sestre i traktoriste, a za ovaj posao početna plata je 180.000 dinara

Ako neko traži posao, pravo mesto za to je ponuda mnogobrojnih sajtova, gde je puno oglasa za popunu radnih mesta. Tako se i bez izlaska iz kuće može videti koje su pozicije slobodne, koji posao je najdostupniji, do kada se može konkurisati, gde konkurisati… pa onda to i učiniti. A ponuda slobodnih radnih mesta je […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *