„SAJAM ZELENIH IDEJA, INOVACIJA I PROJEKATA“

Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i Ministarstvo zaštite životne sredine, zajedno sa njihovim partnerima organizuju „Sajam zelenih ideja, inovacija i projekata“, povodom Svetskog dana zaštite životne sredine, 5. juna 2023. godine, u Umetničkom paviljonu „Cvijeta Zuzorić“, Mali Kalemegdan 1, Beograd, sa početkom od 10 časova.

Cilj događaja je da prikaže najbolje do sada realizovane inovativne ideje za zelenu transformaciju srpske privrede, kao i da okupi predstavnike i predstavnice poslovnog i bankarskog sektora, relevantnih institucija, međunarodnih donatora i Vlade Republike Srbije.

Kroz panel diskusije, poslovne sastanke između kompanija i banaka i druge sajamske programe žele da omoguće razmenu iskustava i pruže priliku za dalje jačanje saradnje između svih zainteresovanih aktera u cilju stvaranja novih ideja, projekata i investicija koje će doneti koristi srpskoj privredi, društvu i životnoj sredini.

Izvor: PKS

Related articles

LANSIRALI SATELIT U BORBI PROTIV KLIMATSKIH PROMENA Iz svemira će pratiti emisije metana u naftnoj i gasnoj industriji

Novi satelit, koji iz svemira precizno prati i određuje emisije metana u naftnoj i gasnoj industriji, biće lansiran u takvu misiju danas iz Kalifornije. Satelit, pod nazivom MetanSAT, podržali su Guglova matična kompanija ”Alfabet Inc” i grupa ”Envajronmental Difens Fand”, preneo je Rojters. Svemirska letelica biće deo sve veće flote satelita u orbiti, koji treba […]

SVI PROIZVODI U ISTIM PAKOVANJIMA: HOĆE LI KOMPANIJE PRISTATI NA TO?

Kada bi svi brendovi koristili ambalažu jednake veličine, materijala i oblika za slične proizvode, emisije gasova staklene bašte i potrošnja vode mogle bi se smanjiti do 70 odsto, dok bi se potrošnja materijala mogla smanjiti i do 75 odsto – poruka je nove studije koju je sprovela Fondacija Elen Mekartur. Kako ukazuju autori, potrebna je “revolucija ponovne […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *