Seničić: Do 1. februara biće vraćen novac svim putnicima koji su ostali bez putovanja u vreme pandemije! A OVO ĆE BITI NAJSKUPLJE DESTINACIJE OVE GODINE!

Oko 3 miliona evra treba da bude vraćeno, rekao je za PINKI direktor nacionalne asocijacije Turističke agencije Srbije Aleksandar Seničić.

Seničić je rekao da je uredba predvidela da novac od uplata koje putnici nisu iskoristili u prethodne dve godine, bude vraćen do 1. februara.

– Iskorišćeno je nešto više od 90 posto, što je ogroman procenat s obzirom da smo imali veliku krizu. To pokazuje da je ta mera bila kako treba – rekao je Seničić.

Kako kaže, ostalo je negde oko 3,5 miliona evra da se vrati putnicima, i kako dodaje, taj proces teče normalno.

– Bitno je da građani znaju da su sve agencije osigurane, da imaju garanciju o putovanju i u slučaju da dođe do situacije da agencija ne može da izvrši povraćaj novca, da treba da se obrate osiguravajućem društvu, koje je izdalo garanciju putovanja – rekao je Seničić.

Kako kaže, bilo je nekoliko slučajeva agencija koje su prestale sa radom tokom korone, i imamo, dodaje, informacije da su i te agencije krenule da vraćaju novac od osiguravajućih kuća.

On kaže da je šteta u celoj Evropi negde oko 100 miliona evra.

– U ovom trenutku 95 posto povraćaja novca teče normalno. Imamo agencije koje imaju i po nekoliko hiljada putnika kojima treba da se vrati novac, pa možda može doći i da se neki dan zakasni, pa da se i taj rok produži – rekao je Seničić.

On je posavetovao putnike da iskontrolišu postupak i da, ukoliko ih niko nije kontaktirao, da se jave i da ostave podatke kako bi im se novac vratio.

Seničić je rekao da će najviše poskupeti avionski aranžmani u narednoj sezoni. Kako kaže, poskupeće Turska, Egipat, Tunis, Španija, sve kuda se ide avionom.

– U Grčkoj su cene takođe skočile, i to u hotelskim smeštajima – rekao je Seničić.

Izvor: Pink.rs

Related articles

KOLIKO JE OPASAN OTPAD OPASAN ZA SRBIJU

Srbija nema pouzdane podatke o tome ko i koliko opasnog otpada proizvodi, niti sisteme za njegovo tretiranje i skladištenje – utvrdila je Državna revizorska instiucija. U opasan otpad spadaju rudarski, medicinski, farmaceutski, elektronski, a stučnjaci upozoravaju: sam po sebi nije bauk, ali jeste ako se njime nepravilno rukuje. Koliko je opasan otpad opasan za Srbiju? Kako se […]

OD MINISTARSTVA POLJOPRIVREDE 200 MILIONA: Lokalnim samoupravama podsticaj za investicije!

Dvesto miliona dinara, odvojeno je za unapređenje i razvoj ruralne javne infrastrukture u 2021. godini objavila je Uprava za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede i raspisala javni poziv za ostvarivanje prava na podsticaje za investicije. Podsticaji se odnose na investicije u izgradnju i opremanje objekata za snabdevanje vodom i putne infrastrukture. Pravo na podsticaje ostvariće jedinice […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *