Seničić: Do 1. februara biće vraćen novac svim putnicima koji su ostali bez putovanja u vreme pandemije! A OVO ĆE BITI NAJSKUPLJE DESTINACIJE OVE GODINE!

Oko 3 miliona evra treba da bude vraćeno, rekao je za PINKI direktor nacionalne asocijacije Turističke agencije Srbije Aleksandar Seničić.

Seničić je rekao da je uredba predvidela da novac od uplata koje putnici nisu iskoristili u prethodne dve godine, bude vraćen do 1. februara.

– Iskorišćeno je nešto više od 90 posto, što je ogroman procenat s obzirom da smo imali veliku krizu. To pokazuje da je ta mera bila kako treba – rekao je Seničić.

Kako kaže, ostalo je negde oko 3,5 miliona evra da se vrati putnicima, i kako dodaje, taj proces teče normalno.

– Bitno je da građani znaju da su sve agencije osigurane, da imaju garanciju o putovanju i u slučaju da dođe do situacije da agencija ne može da izvrši povraćaj novca, da treba da se obrate osiguravajućem društvu, koje je izdalo garanciju putovanja – rekao je Seničić.

Kako kaže, bilo je nekoliko slučajeva agencija koje su prestale sa radom tokom korone, i imamo, dodaje, informacije da su i te agencije krenule da vraćaju novac od osiguravajućih kuća.

On kaže da je šteta u celoj Evropi negde oko 100 miliona evra.

– U ovom trenutku 95 posto povraćaja novca teče normalno. Imamo agencije koje imaju i po nekoliko hiljada putnika kojima treba da se vrati novac, pa možda može doći i da se neki dan zakasni, pa da se i taj rok produži – rekao je Seničić.

On je posavetovao putnike da iskontrolišu postupak i da, ukoliko ih niko nije kontaktirao, da se jave i da ostave podatke kako bi im se novac vratio.

Seničić je rekao da će najviše poskupeti avionski aranžmani u narednoj sezoni. Kako kaže, poskupeće Turska, Egipat, Tunis, Španija, sve kuda se ide avionom.

– U Grčkoj su cene takođe skočile, i to u hotelskim smeštajima – rekao je Seničić.

Izvor: Pink.rs

Related articles

POKRENUTA PETICIJA „POŠUMIMO VOJVODINU“

Mreža „Pošumimo Vojvodinu“ pokrenula je peticiju kojom se traže izmene nekoliko zakona. Ove izmene otkloniće deo problema koji pošumljavanje u Vojvodini onemogućavaju ili ograničavaju. Predlozi za izmene zakona o šumama, o poljoprivrednom zemljištu i o naknadama za korišćenje javnih dobara utemeljeni su u rezultatima istraživanja, koje je mreža sprovela krajem 2022. godine. Istraživano je kako se planira i koliko […]

SAJAM KNJIGA POD NOVOSADSKOM KUPOLOM! Svečano otvoren Međunarodni sajam knjiga, obrazovanja i umetnosti u Novom Sadu

Novosadski sajam od danas je mesto dobre knjige, umetnosti i obrazovanja. Od 3. do 10. marta biće održani Međunarodni sajam knjiga i 26. međunarodna izložba umetnosti “Art Ekspo”, dok će Sajam obrazovanja “Putokazi” trajati dva dana, 9. i 10. marta. Na današnjem svečanom otvaranju istaknuto je da će biti ukupno 180 izlagača iz 6 zemala, […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *