Seničić: Do 1. februara biće vraćen novac svim putnicima koji su ostali bez putovanja u vreme pandemije! A OVO ĆE BITI NAJSKUPLJE DESTINACIJE OVE GODINE!

Oko 3 miliona evra treba da bude vraćeno, rekao je za PINKI direktor nacionalne asocijacije Turističke agencije Srbije Aleksandar Seničić.

Seničić je rekao da je uredba predvidela da novac od uplata koje putnici nisu iskoristili u prethodne dve godine, bude vraćen do 1. februara.

– Iskorišćeno je nešto više od 90 posto, što je ogroman procenat s obzirom da smo imali veliku krizu. To pokazuje da je ta mera bila kako treba – rekao je Seničić.

Kako kaže, ostalo je negde oko 3,5 miliona evra da se vrati putnicima, i kako dodaje, taj proces teče normalno.

– Bitno je da građani znaju da su sve agencije osigurane, da imaju garanciju o putovanju i u slučaju da dođe do situacije da agencija ne može da izvrši povraćaj novca, da treba da se obrate osiguravajućem društvu, koje je izdalo garanciju putovanja – rekao je Seničić.

Kako kaže, bilo je nekoliko slučajeva agencija koje su prestale sa radom tokom korone, i imamo, dodaje, informacije da su i te agencije krenule da vraćaju novac od osiguravajućih kuća.

On kaže da je šteta u celoj Evropi negde oko 100 miliona evra.

– U ovom trenutku 95 posto povraćaja novca teče normalno. Imamo agencije koje imaju i po nekoliko hiljada putnika kojima treba da se vrati novac, pa možda može doći i da se neki dan zakasni, pa da se i taj rok produži – rekao je Seničić.

On je posavetovao putnike da iskontrolišu postupak i da, ukoliko ih niko nije kontaktirao, da se jave i da ostave podatke kako bi im se novac vratio.

Seničić je rekao da će najviše poskupeti avionski aranžmani u narednoj sezoni. Kako kaže, poskupeće Turska, Egipat, Tunis, Španija, sve kuda se ide avionom.

– U Grčkoj su cene takođe skočile, i to u hotelskim smeštajima – rekao je Seničić.

Izvor: Pink.rs

Related articles

NIKO SE NE SVAĐA, SVI ŽIVIMO SLOŽNO Ovo je jedino selo u Srbiji koje je ime dobilo zbog dragih lica koja u njemu žive, živopisan dragulj na Murtenici (FOTO)

NOVA VAROŠ: Uklješteno između Tornika i Murtenice nalazi se živopisno selo Draglica. Iako su mnogi trbuhom za kruhom otišli put velikih gradova, odzak se i danas puši u nekoliko desetina kuća. O tome kako su srpska sela dobijala imena postoje brojne legende, a žitelji Draglice sa ponosom prepričavaju onu po kojoj je nazvano njihovo malo […]

Photo Vecteezy

DA LI I KOLIKO EKSPRES LONAC ŠTEDI STRUJU? Evo po čemu se razlikuje od obične šerpe i u kom slučaju može da „eksplodira“

U jeku energetske krize i poskupljenja sa svih strana stižu nam saveti za štednju. Kada je reč o uštedama u kuhinji jedan od predloga je korišćenje ekspres lonca kojim se, kako kažu, vreme kuvanja i utrošena električna energija smanjuju za dva do tri puta. Može li ekspres lonac zaista da pomogne da ne „prošištimo“ kada nam stigne račun za […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *