SIMBOL UŽICA ZA POSETIOCE Izvode se radovi na izgradnji suvenirnice i Info centra, u planu da Stari grad dobije i svoju Vodenu kulu

Užice:  Tokom narednih 45 dana simbol grada Užica, Stari Grad, neće biti otvoren za posetioce, a razlog tome jeste izvođenje radova na izgradnji suvenirnice i Info centra pored same trvđave na površini od 54 kvadrata. Radovi na Info centru i svenirnici odvijaće se u tri faze: prva faza igradnja objekta, druga faza infrastrukturno opremanje priključka za vodovod i kanalizaciju, i treća faza opremanje objekta.

Foto: RINA

– Projekat je vredan 21 milion dinara i finansira ga Grad Užice, Turistička organizacija Užice i Ministasrtvo turizma. Sve vreme dok traju radovi posete na Starom gradu neće biti zbog bezbednosti posetilaca – rekla je gradonačelnica Užica, Jelena Raković Radivojević.

Ona je najavila i veliki projekat izradnje Vodene kule, koja je nekada i postojala, u okviru kompleksa tvrđave. Za te radove je već potpisan ugovor o finansiranju sa partnerima iz Evropske unije. To je projekat vredan 900.000 dolara, od čega 500.000 dolara finansira Grad Užice.

– Izgradnja suvenirnice, rekonstrukcija Vodene kule a sa njom i šetališta sa desne strane na Gradskoj plaži sigurno će doprineti kompletnijoj ponudi za sve turiste i posetioce. Zajedno sa hidrocentralom pod gradom, Zelenom stazom i StaParkom a nadamo se i pešačkim mostom koji će tvrđavu povezati sa magistralom broj posetilaca i turista biće mnogo, mnogo veći u narednim godinama”, naglasila je gradonačelnica i dodala da se uporedo sa infrastruturnim radovima radi i na promociji, pa će u ovoj godini prestonice kulture veliki broj sadržaja biti upriličen na Starom gradu, hidrocentrali i StaParaku.

Danijela Đorđević Arsić direktorka Turističke organizacije Užice ističe da će ovaj projekta doprineti kvalitetnijoj turističkoj ponudi, jer će pored kupovine suvenira posetioci i turisti ovde moći da se informišu o komletnoj turističkoj ponudi grada.

 

Dnevnik/RINA

Related articles

Uklonjena stabla i visoko rastinje kod podvožnjaka na Beogradskom putu u Vršcu

Radove na očuvanju bezbednosti i infrastrukture kod podvožnjaka na Beogradskom putu u proteklih par dana izvodili su radnici JKP „Drugi oktobar” Vršac. Prioritet je bio uklanjanje stabala koja su predstavljala potencijalnu opasnost po bezbednost saobraćaja, kao i visokog rastinja koje je ugrožavalo i pešake i vozila. Takođe, ekipe kompanije „Sremput”, radile su na uređenju padina […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *