STARI ZANAT ISPLATI SE I DANAS: U Španiji osvanula heklana eko tenda umesto suncobrana!

Ekološko heklanje. Gradić Alaurin de la Tore na jugu Španije odnedavno je postao šareniji i to zahvaljujući 60 metara dugačkoj tendi od recikliranih materijala. Hlad u ulici Malaga sada pravi ova živopisna rukotvorina koju su tri godine heklale aktivistkinje u okviru radionice Odeljenja za životnu sredinu Gradskog veća.

Kako se navodi na sajtu grada, tenda se sastoji od komada koje su učesnice radionice heklale protekle dve godine, ali i od novih komada koji su nastali ove godine. Rezultat vrednih ruku i trogodišnjeg rada je tenda koja pokriva blizu 500 kvadratnih metara, a na njenom postavljanju su, usled impozantnih razmera, bile angažovane gradske službe.

 

Osim što pravi hlad i svojim razdraganim oblicima i bojama popravlja raspoloženje kod svakog ko se zatekne ispod nje, ova tenda ima ulogu i da privuče turiste da prošetaju istorijski značajnim delom grada.

Budući da je veoma fotogenična, ne čudi što su za kratko vreme prve fotografije tende prikupile 427.000 pregleda na društvenim mrežama gde su zasute čestitkama iz celog sveta.

Nadzornica radionice i instruktorka heklanja, Eva Pačeko, rekla je da su posao obavili sa velikim entuzijazmom iako je godina, koju je obeležila pandemija, donela brojne izazove. Tako će se radionica održavati svake naredne godine, a ovaj nesvakidašnji pokrivač bivaće sve veći i šareniji.

Related articles

UPRKOS KORONI OD IZVOZA STRUJE ZA ŠEST MESECI 74 MILIONA EVRA! Na berzama prodato skoro 1,5 miljardi kv

„Elektroprivreda Srbije“ ostvarila je izuzetne rezultate i nadmašila postavljene ciljeve uprkos otežanim uslovima poslovanja koje je nametnula pandemija kovid-19. Samo od prodaje električne energije na slobodnom tržištu, EPS je od početka 2021. godine imao zaradu od oko 74 miliona evra. Od 1. januara do 6. aprila na berzama je prodato 1,4 milijarde kilovat-sati električne energije, […]

GRADONAČELNIK DR PREDRAG TERZIĆ O PLANOVIMA, INVESTICIJAMA I OSTVARENIM SNOVIMA KRALJEVČANA: Sa auto-putem i aerodromom postajemo najznačajnije čvorište Srbije u 2023!

Malo ko bi pre desetak godina poverovao da će se 2022.u Kraljevu tražiti radnik više, proizvoditi mercedesovi kablovi i čuveni Levis i da će grad na Ibru biti treći u Srbiji sa auto-putem i aerodromom. Grad bez dugova, sa jasnim planom i vizijom ulaganja u bolji život građana privlači studente i radnike celog okruga, a […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *