STARI ZANAT ISPLATI SE I DANAS: U Španiji osvanula heklana eko tenda umesto suncobrana!

Ekološko heklanje. Gradić Alaurin de la Tore na jugu Španije odnedavno je postao šareniji i to zahvaljujući 60 metara dugačkoj tendi od recikliranih materijala. Hlad u ulici Malaga sada pravi ova živopisna rukotvorina koju su tri godine heklale aktivistkinje u okviru radionice Odeljenja za životnu sredinu Gradskog veća.

Kako se navodi na sajtu grada, tenda se sastoji od komada koje su učesnice radionice heklale protekle dve godine, ali i od novih komada koji su nastali ove godine. Rezultat vrednih ruku i trogodišnjeg rada je tenda koja pokriva blizu 500 kvadratnih metara, a na njenom postavljanju su, usled impozantnih razmera, bile angažovane gradske službe.

 

Osim što pravi hlad i svojim razdraganim oblicima i bojama popravlja raspoloženje kod svakog ko se zatekne ispod nje, ova tenda ima ulogu i da privuče turiste da prošetaju istorijski značajnim delom grada.

Budući da je veoma fotogenična, ne čudi što su za kratko vreme prve fotografije tende prikupile 427.000 pregleda na društvenim mrežama gde su zasute čestitkama iz celog sveta.

Nadzornica radionice i instruktorka heklanja, Eva Pačeko, rekla je da su posao obavili sa velikim entuzijazmom iako je godina, koju je obeležila pandemija, donela brojne izazove. Tako će se radionica održavati svake naredne godine, a ovaj nesvakidašnji pokrivač bivaće sve veći i šareniji.

Related articles

Photo Vecteezy

BORBE BIKOVA ODLAZE U ISTORIJU: Sud u Meksiko Sitiju trajno zabranio tradiciju dugu 550 godina

Najveća arena na svetu više ne slavi borbe bikova. Monumental Plaza de Toros de Meksiko zatvorio je svoja vrata do daljnjeg. Sud je 10. juna proglasio potpunu zabranu priredbi borbe bikova u meksičkoj prestonici. Zahtev je stigao iz udruženja Justicia Justa, na osnovu člana lokalnog ustava Meksiko Sitija koji garantuje “pravo na zdravu životnu sredinu” […]

SRPSKI SIR ČETVRTI NAJBOLJI NA SVETU Pirotski kačkavalj oduševio svet, a još jedna komšijska zemlja zauzela je visoku poziciju na listi najboljih sireva sveta

Na listi 10 najbolje ocenjenih sireva od ovčijeg mleka u svetu Pirotski kačkavalj iz Srbije zauzeo  je visoko četvrto mesto, dok je šampionsku poziciju među sirevima zauzeo italijanski, istaknuto je na sajtu TasteAtlas. Ovaj srpski spin kačkavalj jedan je od prepoznatljivih proizvoda celog pirotskog kraja. To je prijatno oštar sir koji karakteriše svetlo žuta kora […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *