STARI ZANAT ISPLATI SE I DANAS: U Španiji osvanula heklana eko tenda umesto suncobrana!

Ekološko heklanje. Gradić Alaurin de la Tore na jugu Španije odnedavno je postao šareniji i to zahvaljujući 60 metara dugačkoj tendi od recikliranih materijala. Hlad u ulici Malaga sada pravi ova živopisna rukotvorina koju su tri godine heklale aktivistkinje u okviru radionice Odeljenja za životnu sredinu Gradskog veća.

Kako se navodi na sajtu grada, tenda se sastoji od komada koje su učesnice radionice heklale protekle dve godine, ali i od novih komada koji su nastali ove godine. Rezultat vrednih ruku i trogodišnjeg rada je tenda koja pokriva blizu 500 kvadratnih metara, a na njenom postavljanju su, usled impozantnih razmera, bile angažovane gradske službe.

 

Osim što pravi hlad i svojim razdraganim oblicima i bojama popravlja raspoloženje kod svakog ko se zatekne ispod nje, ova tenda ima ulogu i da privuče turiste da prošetaju istorijski značajnim delom grada.

Budući da je veoma fotogenična, ne čudi što su za kratko vreme prve fotografije tende prikupile 427.000 pregleda na društvenim mrežama gde su zasute čestitkama iz celog sveta.

Nadzornica radionice i instruktorka heklanja, Eva Pačeko, rekla je da su posao obavili sa velikim entuzijazmom iako je godina, koju je obeležila pandemija, donela brojne izazove. Tako će se radionica održavati svake naredne godine, a ovaj nesvakidašnji pokrivač bivaće sve veći i šareniji.

Related articles

Mladi Kraljevčanin oborio Ginisov rekord

Kraljevčanin Saša Garović nedavno je ušao u Ginisovu knjigu rekorda oborivši rekord u sklekovima sa tegovima. Saša je oborio dosadašnji zvanični rekord od 1.522 sklekova, uradivši 1.580 sklekova. Mladom Garoviću čestitku povodom uspeha uputio je i predsednik Privremenog organa grada Kraljeva dr Predrag Terzić. On je podsetio da je Kraljevo oduvek bilo grad uspešnih sportista […]

U prvoj nedelji juna NAJVIŠE POSKUPELI kajmak i svinjsko meso: Pijace širom Srbije i NEVEROVATNE RAZLIKE U CENAMA

Povrće na pijacama Srbije po uglavnom istim cenama kao prošlog meseca, voće neznatno skuplje, kajmak skuplji za 50, a skuplje i meso, naročito svinjetina koja je samo u Nišu jeftinija od 500 dinara – to pokazuju novi podaci Republičkog zavoda za statistiku o najčešćim cenama poljoprivrednih proizvoda u prvoj sedmici juna. Najskuplji krompir po nepromenjenoj […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *