SUBVENCIJA 20.000 EVRA MAJKAMA Evo šta vam je potrebno da DOBIJETE OVAJ NOVAC

Ministarka za brigu o porodici i demografiju u Vladi Republike Srbije Darija Kisić obišla je danas porodicu Marjanović, koja je, uz pomoć subvencije za kupovinu prve nekretnine za majke, kupila kuću u Lipovici u Barajevu.

Foto: Freepik

Kisić je poručila da je do sada 614 majki iskoristilo subvencije, te da je cilj države da do 2027. godine više od 2.000 porodica obezbedi svoj dom uz ovu pomoć. Podsećamo vas kako to možete da učinite.

Država isplaćuje subvenciju u maksimalnom iznosu od 20.000 evra od 2022. godine. Novčana sredstva se mogu iskoristiti za izgradnju, učešće u kupovini, odnosno kupovinu porodično – stambene zgrade ili stana po osnovu rođenja.

Za šta se mogu iskoristiti subvencije?

Pravo na novčana sredstva može se ostvariti za izgradnju kuće u jedinicama lokalne samouprave koje su utvrđene kao devastirana područja u visini 50 odsto vrednosti radova, kao i za izgradnju kuće u ostalim jedinicama lokalne samouprave – u visini 20 odsto vrednosti radova, navodi se u saopštenju Ministarstva za brigu o porodici i demografiju.

Pravo se može ostvariti i za kupovinu kuće ili stana, u visini 20 odsto vrednosti nepokretnosti procenjene od strane nadležnog poreskog organa, a najviše u iznosu od 20 odsto kupoprodajne cene utvrđene predugovorom o prodaji nepokretnosti, odnosno ugovorom o prodaji nepokretnosti.

Foto: Freepik

Ovo pravo može se ostvariti za učešće u kupovini kuće ili stana putem stambenog kredita, u iznosu od 20 odsto procenjene vrednosti nepokretnosti na osnovu koje se odobrava kredit, a najviše u iznosu od 20 odsto prodajne cene utvrđene predugovorom o prodaji nepokretnosti, odnosno ugovorom o prodaji nepokretnosti.

 

Telegraf.rs, Dnevnik.rs

Related articles

SRPSKA POLjOPRIVREDA SVE MLAĐA Svaki sedmi poljoprivrednik potpada u kategoriju “mladih” TANASKOVIĆ: Ovo je BUDUĆNOST! Evo šta sve možete da DOBIJETE OD DRŽAVE ako želite da se bavite agrarom (FOTO)

Prema podacima iz E-agrara, svaki sedmi poljoprivrednik potpada u kategoriju “mladih”, tačnije ljudi ispod 40 godina. Da raste broj onih koji žive od poljoprivrede u Srbiji, a imaju ispod 40 godina, potvrdila je ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković na Kopaonik biznis forumu. Prema njenim rečima, svaki sedmi vlasnik poljoprivrednog gazdinstva ima manje od […]

POLA NOĆI SMO PROVELI U BOLNICI: Stanari zgrade u kojoj je izbio požar još uvek pod stresom, utvrđen tačan uzrok ovog velikog incidenta (FOTO)

ČAČAK: Nakon požara koji se sinoć dogodio u stambenoj zgradi u čačanskom naselju Alvadžinica ekipe EPSA-a ustanovile su tačan uzrok izbijanja ovog incidenta, a radnici već satima rade na otklanjanju pričinjenog kvara. – Do požara je došlo zbog kratkog spoja na unutrašnjim instalacijama koji se potom proširio na orman sa mernim uređajima. Do kratkog spoja […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *