SVAKO JUTRO UZMITE PO JEDNU SMOKVU POTOPLJENU U OVO: Rezultati su NEVEROVATNI!

Photo Vecteezy

Ovaj stari narodni recept može pomoći kod mnogih zdravstvenih problema!

Suve smokve su tokom cele godine dostupne, pa je tako uvek moguće napraviti suve smokve u maslinovom ulju.

Ovaj spoj mediteranskih proizvoda predstvalja stari narodni lek za mnoge boljke.

Smokva je veoma cenjeno voće sočnih plodova. Neko ih voli, a neko ne.

Mnogi je drže u bašti kao ukrasnu biljku, zbog karakterističnih egzotičnih listova.

Biljka najbolje uspeva u toplim krajevima, blizu mora, ali može da se uzgaja i u kontinentalim predelima. Problem je to što je osetljiva na niske temperature.

Smokve sadrže dosta kalcijuma, kalijuma, cinka i dobar su izvor gvožđa, zatim beta karotena, C, A, E i K vitamina.

Suve smokve su mnogo više kalorične, nego sveže, zato ih treba jesti u ograničenim količinama. Ova voćka poboljšava varenje, pomaže kod hemoroida, a doprinosi i regulisanju holesterola. U pogledu sadržaja kalcijuma, smokve mogu zameniti mlečne proizvode, a važe i za afrodizijak.

Postoje osobe koje su alergične na smokve, pa treba voditi računa i o toleranciji na ove voćke.

Recept za suve smokve u maslinovom ulju:

  • Suve smokve (do 40 komada) složite u teglu, a onda nalijte maslinovo ulje do vrha tegle.
  • Zatvorite i čuvajte tako 40 dana.

Smokve će da upiju dosta maslinovog ulja.

  • Nakon toga se jede po jedna smokva pre svakog obroka. Svakako treba voditi računa o tome da se za ovaj recept koristi što kvalitetnije maslinovo ulje, a isto tako i kvalitetne suve smokve.

Ovaj stari narodni recept može pomoći kod problema sa želucem, kod hemoroida, zatvora, povišenog holesterola, neplodnosti, anemije, astme i bronhitisa.

 

Izvor: stil.kurir.rs

 

Related articles

UKUS I TEKSTURA KRASTAVCA, A ŠMEK ANANASA, BANANE I KIVIJA: Afrička bodljikava dinja raste i u Srbiji!

Kivano afrička biljka podseća na kivi ili čak krastavac, a zapravo je bodljikava dinja. Izuzetno je zdrava i tražena u Evropi, a poslednjih godina kod nas se sve više uzgaja, zbog odgovarajućeg tla. Jednogodišnja loza puzavica traži naslon i daje plodove u septembru, kada zeleni bodljikavi plod postaje oker boje. – Slučajno sam za ovo […]

U prvoj nedelji juna NAJVIŠE POSKUPELI kajmak i svinjsko meso: Pijace širom Srbije i NEVEROVATNE RAZLIKE U CENAMA

Povrće na pijacama Srbije po uglavnom istim cenama kao prošlog meseca, voće neznatno skuplje, kajmak skuplji za 50, a skuplje i meso, naročito svinjetina koja je samo u Nišu jeftinija od 500 dinara – to pokazuju novi podaci Republičkog zavoda za statistiku o najčešćim cenama poljoprivrednih proizvoda u prvoj sedmici juna. Najskuplji krompir po nepromenjenoj […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *