Svi će vas pitati za recept: Pita sa pečurkama

Sastojci
Potrebno je:

  • 500 g tankih kora za pitu
  • 40 g kvasca
  • 400 ml vode
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 17 punih kašika brašna
  • 2 dl ulja
  • 1 struk praziluka
  • 300 g šampinjona
  • 1 kašičica začinskog bilja
  • 1/2 kašičice bibera

Priprema

Na ulju prodinstati sitno sečen praziluk. Mešati dok blago ne porumeni, a zatim dodati sitno iseckane šampinjone. Dinstati na laganoj vatri dok ne ispari sva voda, posoliti, dodati začinsko bilje i bibera. Skloniti sa vatre i ohladiti.

U mlaku vodu dodati izmrvljen kvasac, kašičicu šećera i 17 punih kašika brašna. Ostaviti par minuta da krene kvasac, a zatim pomešati sa hladnim filom od pečuraka.

Tanke kore podeliti na 3 jednaka dela, preseći ih po dužini i na svaku koru staviti po kašiku fila, namazati celu koru a onda smotati koru u rolat a rolat u krug. Postupak ponavljati dok ne potrošite sve sastojke.

 

Pitice poređati u pleh sa blagim razmakom i peći na 200 C oko 15 minuta (u zavisnosti od rerne).

Related articles

OTPAD KAO RESURS BUDUĆNOSTI: Znate li kako se može pretvoriti u novac?

Kako pretvoriti otpad u novac i proizvod, u korist zaštite životne sredine, pitanje je na kome je zasnovana cirkularna (kružna) ekonomija. Štetnost linearnog modela ekonomije, koji se svodi na odbacivanje resursa, očigledna je i prelazak na cirkularno poslovanje ponudio bi rešenje za efikasnije korišćenje resursa, ali, između ostalog, i tretiranje otpada. Cirkularna eko­no­mi­ja je na­čin […]

Ministarka Tanasković: Sada je najpovoljniji trenutak za ulaganje u poljoprivredu

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković poručila je danas na Kopaonik biznis forumu da ulaganja države u poljoprivredu nikada nisu bila veća i da nikada nije bio povoljniji trenutak za ulaganje u poljoprivredu. „Ako neko razmišlja gde da plasira svoj kapital u Srbiji, mislim da je poljoprivreda trenutno najbolji izbor“, rekla je Tanasković i dodala da su […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *