Svi će vas pitati za recept: Pita sa pečurkama

Sastojci
Potrebno je:

  • 500 g tankih kora za pitu
  • 40 g kvasca
  • 400 ml vode
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 17 punih kašika brašna
  • 2 dl ulja
  • 1 struk praziluka
  • 300 g šampinjona
  • 1 kašičica začinskog bilja
  • 1/2 kašičice bibera

Priprema

Na ulju prodinstati sitno sečen praziluk. Mešati dok blago ne porumeni, a zatim dodati sitno iseckane šampinjone. Dinstati na laganoj vatri dok ne ispari sva voda, posoliti, dodati začinsko bilje i bibera. Skloniti sa vatre i ohladiti.

U mlaku vodu dodati izmrvljen kvasac, kašičicu šećera i 17 punih kašika brašna. Ostaviti par minuta da krene kvasac, a zatim pomešati sa hladnim filom od pečuraka.

Tanke kore podeliti na 3 jednaka dela, preseći ih po dužini i na svaku koru staviti po kašiku fila, namazati celu koru a onda smotati koru u rolat a rolat u krug. Postupak ponavljati dok ne potrošite sve sastojke.

 

Pitice poređati u pleh sa blagim razmakom i peći na 200 C oko 15 minuta (u zavisnosti od rerne).

Related articles

URBANO PČELARSTVO ZAHTEVA LOKALNU INICIJATIVU

Urbano pčelarstvo podrazumeva postavljanje i održavanje košnica sa pčelama na ravnim krovovima zgrada u urbanim gradskim sredinama, ali možemo reći da je pravi odgovor ekološki svesnih građana, kompanija i institucija, onih koji su prepoznali značaj pčela u ekosistemu, njenu ugroženost, i koji su odlučili da brinu o pčelama i tako pruže svoj doprinos očuvanju biodiverziteta biljaka, pčela […]

Počinje sezona ‘iskakanja’ mladunaca sove utine iz gnezda: Evo šta treba uraditi ako ove ptiće nađete na tlu

Kako ističu iz centra, tokom odrastanja mladunaci sova utina se osamostaljuju i sami „iskaču“ iz gnezda, počinju da istražuju okolinu, a kasnije i da uče da samostalno love. Nestašni mladunci sove utine dolaskom proleća često umeju da „iskoče“ iz gnezda. Masovna je pojava da ljudi u prirodi ili u blizini svojih kuća, pronalaze mladunce utine […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *