Top 7 najugroženijih životinja u Srbiji: Najvećih mačaka u našoj zemlji ostalo još samo pedesetak

Najviše životinja ugroženo zbog izlovljavanja i uništavanja prirodnih staništa.

U Srbiji postoji veliki broj vrsta koje su ugrožene, ali je njih sedam najugroženije.

Najčešće su na ivici istrebljenja jer ih ljudi preterano love, ali i zbog toga što se njihovo prirodno stanište uništava i sve više smanjuje zbog širenja ljudskih naselja.

Tako su neke od ovih vrsta toliko ugrožene da ih je na teritoriji Srbije ostalo jedva pedesetak, dok neke u područjima gde su ranije registrovane nisu viđene godinama.

Nažalost, čini se da čovek ne vodi dovoljno računa kako bi spasao ove vrste, pa se u javnosti retko može čuti nešto o njima.

U međuvremenu, svi bi trebalo da razmisle o tome da li će se lista nestalih vrsta u našoj zemlji proširiti ili ćemo uspeti da ih spasemo i uživamo u njihovom postojanju.

Izvor: 24sedam.rs

Related articles

JESTE LI ČULI ZA DIGITALNU POLJOPRIVREDU? Evo kako to izgleda u praksi

Revolucija najstarijeg poslovanja- Razvoj tehnike i tehnologije nije zaobišao ni poljoprivredu. Naprotiv, evolucija u ovoj sferi ima ogromnu ulogu u razvoju i unapređenju poljoprivrede.Digitalizacija poljoprivrede jedan je od prioriteta Ministarstva poljoprivrede a sve veći broj poljoprivrednika u digitalnoj tehnologiji vidi budućnost. Vodeće prednosti koje digitalna tehnologija pruža poljoprivredi su održivost, znanje i efikasnost. Održivost ne […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *