Top 7 najugroženijih životinja u Srbiji: Najvećih mačaka u našoj zemlji ostalo još samo pedesetak

Najviše životinja ugroženo zbog izlovljavanja i uništavanja prirodnih staništa.

U Srbiji postoji veliki broj vrsta koje su ugrožene, ali je njih sedam najugroženije.

Najčešće su na ivici istrebljenja jer ih ljudi preterano love, ali i zbog toga što se njihovo prirodno stanište uništava i sve više smanjuje zbog širenja ljudskih naselja.

Tako su neke od ovih vrsta toliko ugrožene da ih je na teritoriji Srbije ostalo jedva pedesetak, dok neke u područjima gde su ranije registrovane nisu viđene godinama.

Nažalost, čini se da čovek ne vodi dovoljno računa kako bi spasao ove vrste, pa se u javnosti retko može čuti nešto o njima.

U međuvremenu, svi bi trebalo da razmisle o tome da li će se lista nestalih vrsta u našoj zemlji proširiti ili ćemo uspeti da ih spasemo i uživamo u njihovom postojanju.

Izvor: 24sedam.rs

Related articles

KLIMATSKE PROMENE DONEĆE BROJNE ZDRAVSTVENE IZAZOVE ZA ČOVEČANSTVO

I Svetska meteorološka organizacija i Svetska zdravstvena ističu da s obzirom na to da se svet zagreva brže nego u bilo kom trenutku u zabeleženoj istoriji, ljudsko zdravlje je na prvoj liniji. Klimatske promene prete da preokrenu decenije napretka ka boljem zdravlju i blagostanju. Naučno znanje i resursi mogu pomoći u popravljanju ravnoteže, ali nisu dovoljno […]

POSLOVNA ŠANSA ALI I LUD PROVOD ZA STUDENTE IZ CELOG REGIONA NA NOVOSADSKOM SAJMU: Prvi Međunardoni festival studenata SMART počinje u subotu!

Novosadski sajam biće domaćin prvog Međunarodnog festivala studenata „Smart“ predstojećeg vikenda. Zamišljen kao moderna manifestacija festival će u subotu i nedelju, 12. I 13.novembra, okupiti studente iz Srbije i regiona koji će imati šansu da se upoznaju sa radom kompanija.  Firme će predstaviti svoju radnu delatnost kroz prezentacije i otvoriti svoja vrata budućim nadam. Posetioce […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *