U LESKOVCU BI TREBALO DA POČNE IZGRADNJA SOLARNOG PARKA

Foto-ilustracija: Pixabay

Tokom ove nedelje održan je sastanak danske kompanije European Energy sa gradonačelnikom Leskovca. Kompanija je  zainteresovana da u Leskovcu izgradi solarni park snage 100 MW.

Inače, radi se o kompaniji koja je u prošloj godini isprojektovala i sagradila solarne parkove, vetroparkove i elektrane na biogas zahvaljujući kojima je proizvedeno 66 GW obnovljive energije.

O potencijalnoj lokaciji razgovaralo se na sastanku.

Predstavnici grada su delegaciji danske kompanije prikazali razvojne potencijale Leskovca u oblasti održivog razvoja, razgovaralo se o prednostima korišćenja obnovljivih izvora energije, ali i, kako smo naveli, o delovima grada na kojima bi mogao da se realizuje ovaj projekat izgradnje solarne elektrane, saopšteno je na sajtu grada.

Izvor : Energetski portal

Related articles

Uvođenje e-agrara, između početka setve i čekanja na subvencije

Više od 22.000 poljoprivredenika prijavilo se na sistem e-Agrar. Platforma koja će proizvođačima omogućiti da uz nekoliko klikova stignu do subvencija, obradovala je proizvođače. Ostala je bojazan da li će zaživeti pre setve, i da li će najvažniji posao početi bez subvencija. Poljoprivrednici bez digitalnog iskustva mogu da računaju na pomoć nadležnih. Milan Markov iz Žitišta […]

Foto: Jutjub/printskrin

Napravite sami domaći kajmak: Originalni recept iz Užica za pravi specijalitet na vašem stolu

Da biste imali dobar kajmak, kažu u Užicu, potrebni su vam sledeći sastojci: dobra krava, koja daje do 20 l mleka zelena livada sa čistim izvorom i vazduhom po mogućstvu na obroncima Zlatibora mlada i jedra mlekarica –” Ercovka”. A priprema se jednostavno: sveže pomuženo mleko se skuva, izlije u posude i ostavi nepoklopljeno do […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *