U OVOM MESTU MEŠTANI U SNEGU DO GUŠE, NE PRESTAJE DA PADA VIŠE OD 50 SATI: Ne mogu da izađu iz kuće, a OVA STVAR JE DOBRA

Sneg je u većini mesta u Srbiji prestao da pada. Na Goliji, u Crnoj Travi i Trgovištu ima i do tri metra snežnih nanosa. Većina zavejanih puteva je očišćena.

U Trgovištu je proglašena vanredna situacija. Doneta je i naredba da se obustavi nastava u planinskim predelima do sutra. Ekipe novopazarskih putara rade i na čišćenju puta od Raške ka Goliji.

Alarmantna situacija je i u Crnoj Travi, gde sneg, prema rečima predsednika opštine Slavoljuba Blagojevića, neprestano veje više od 50 sati.

– Situacija u Crnoj Travi i okolnim selima je zabrinjavajuća. Temperatura je -12, sutra najavljuju čak -20. Mašine za čišćenje puta su se zamrzle, jedna se pokvarila. Visina snega je oko jedan metar. Imamo 250 km puteva koje sami ne možemo da očistimo jer nam je potrebna i teška mehanizacija.Zbog toga smo pozvali u pomoć i druge opštine. U nekim delovima su smetovi i preko dva metra. Najveći problem predstavljaju sneg i vetar, koji ne prestaje da duva. Sami se borimo koliko možemo i trudimo se da dođemo do svakog domaćinstva – priča nam Blagojević dodajući da je jedina dobra stvar što ima struje i što rade telefonske mreže, osim u dve mesne zajednice, za koje se trude da kvarove poprave.

Kurir je kontaktirao i meštane Crne Trave koji kažu da kod njih svake zime bude ovakva situacija.

– Očekivali smo i da će sada da nas zaveje. Na Vlasini ima još više snega, ali su putevi do jezera prohodni. Ljudi vole da vide zimsku idilu i dolaze na Vlasinu. Mi trenutno ne možemo da izađemo iz kuće jer i dalje pada. Situacija će se stabilizovati čim padavine prestanu – kaže nam jedna meštanka.

Izvor: Kurir.rs

Related articles

Photo Vecteezy

Gradi se najveći evropski rezervoar za toplu vodu: Visok 45 metara, a evo koliko vode staje u njega!

Švedska kompanija “Vattenfall” je počela da puni gigantski rezervoar za skladištenje koji će od 2023. godine obezbeđivati toplu vodu za daljinsko grejanje nemačkih domova. Četrdeset pet metara visine, 43 metra u prečniku i 56 miliona litara kapaciteta. Ovo su brojevi koji karakterišu termalni akumulator koji švedska kompanija “Vattenfall” pravi na severozapadu Berlina. Postrojenje će biti […]

IZAZOV PRIKUPLJANJA 1.000 TONA OTPADA OD HRANE TRAJE DO APRILA! Ugostitelji pozvani da predaju kuhinjski otpad i tako podrže smanjenje ugljen-dioksida za 750 tona!

Izazov prikupljanja 1.000 tona otpada od hrane, koji su pokrenuli GIZ, NALED i Esotron nastavlja se do 1. aprila naredne godine, a partneri na projektu „Ka boljem upravljanju otpadom od hrane“ pozivaju sve ugostitelje, kompanije i javne ustanove, iz Beograda i Novog Sada, da se pridruže ovoj akciji. Učesnici će dobiti priliku da po promotivnoj ceni predaju operateru kuhinjski otpad […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *