U OVOM MESTU MEŠTANI U SNEGU DO GUŠE, NE PRESTAJE DA PADA VIŠE OD 50 SATI: Ne mogu da izađu iz kuće, a OVA STVAR JE DOBRA

Sneg je u većini mesta u Srbiji prestao da pada. Na Goliji, u Crnoj Travi i Trgovištu ima i do tri metra snežnih nanosa. Većina zavejanih puteva je očišćena.

U Trgovištu je proglašena vanredna situacija. Doneta je i naredba da se obustavi nastava u planinskim predelima do sutra. Ekipe novopazarskih putara rade i na čišćenju puta od Raške ka Goliji.

Alarmantna situacija je i u Crnoj Travi, gde sneg, prema rečima predsednika opštine Slavoljuba Blagojevića, neprestano veje više od 50 sati.

– Situacija u Crnoj Travi i okolnim selima je zabrinjavajuća. Temperatura je -12, sutra najavljuju čak -20. Mašine za čišćenje puta su se zamrzle, jedna se pokvarila. Visina snega je oko jedan metar. Imamo 250 km puteva koje sami ne možemo da očistimo jer nam je potrebna i teška mehanizacija.Zbog toga smo pozvali u pomoć i druge opštine. U nekim delovima su smetovi i preko dva metra. Najveći problem predstavljaju sneg i vetar, koji ne prestaje da duva. Sami se borimo koliko možemo i trudimo se da dođemo do svakog domaćinstva – priča nam Blagojević dodajući da je jedina dobra stvar što ima struje i što rade telefonske mreže, osim u dve mesne zajednice, za koje se trude da kvarove poprave.

Kurir je kontaktirao i meštane Crne Trave koji kažu da kod njih svake zime bude ovakva situacija.

– Očekivali smo i da će sada da nas zaveje. Na Vlasini ima još više snega, ali su putevi do jezera prohodni. Ljudi vole da vide zimsku idilu i dolaze na Vlasinu. Mi trenutno ne možemo da izađemo iz kuće jer i dalje pada. Situacija će se stabilizovati čim padavine prestanu – kaže nam jedna meštanka.

Izvor: Kurir.rs

Related articles

Photo Vecteezy

Prozori kao solarni paneli

Solarna energija, u trenutku velike energetske krize, postaje jedan od glavnih izvora sigurne, ekološki čiste i besplatne energije. Zato i nije čudno što tehnologija izrade solarnih panela veoma brzo napreduje donoseći velike promene u ovoj oblasti. Na tržištu se pored svima poznatih solarnih panela, mogu naći i solarni crepovi i šindre, a kako se čini, uskoro će […]

DIGITALNE FARME: Znate li koliko virtuelne zadruge štede vremena i novca?

Era digitalne evolucije poljoprivrede– Prva digitalna plantaža u Srbiji otvorena je u selu Krivaja kod Bačke Topole.  Služiće za obuku poljoprivrednika koji žele da, koristeći moderne tehnologije, svoja imanja digitalizuju i na taj način okrenu novi list u dosadašnjem pogledu na poljoprivrednu proizvodnju. Poljoprivredni proizvođač Milan Šepa, koji je se na ovaj način bavljenja poljoprivredom […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *