U RIMU POKRENUTA KAMPANJA ZA PODSTICANJE PRAVILNOG ODLAGANJA OTPADA

U glavnom gradu Italije pokrenuta je kampanja koja nosi naziv ,,Rim nije ravnodušan’’, čiji je cilj podizanje svesti i podsticanje građana Rima na pravilno odvajanje i odlaganje otpada, navodi se na sajtu Roma Capitale.

Kampanju prate interesantni vizuali na kojima se nalaze poznate statue i gradski spomenici, koji simbolizuju ljubav i poštovanje koje ovaj grad svojom istorijom zaslužuje i koji treba da bude očuvan i zaštićen.

Inicijativa je deo Integrisanog plana upravljanja otpadom i usmerena je na uključivanje građana u rad Uprave, kako bi se povećali kapaciteti reciklaže uz uštedu prirodnih resursa, energije i smanjenje zagađenja urbanog područja.

S jedne strane treba da se optimizuje logistika i usluga prikupljanja otpada, a sa druge strane da se podigne svest o važnosti njegovog pravnilnog odvajanja i odlaganja.

Kampanja koja nosi slogan ,,Odvajajmo otpad, čuvajmo svoj grad’’, sprovodiće se do 7. januara 2023. godine, kroz postere, društvenu komunikaciju i medije.

Izvor: Energetski portal

Related articles

EVROPLjANI SE ULENjILI Raste stopa ZAPOSLENOSTI, ali ne i broj RADNIH SATI Nikakva MOTIVACIJA ne pomaže

BRISEL: Evropljani sve manje žele da rade, a neke od najbogatijih zemalja Evropske unije kao što su Nemačka, Holandija ili Austrija pokušavaju da ih motivišu poreskim olakšicama, boljim zbrinjavanjem dece ili fleksibilnijim radnim vremenom, prenosi Dojče vele. Prosečan broj radnih sati u Evropi se smanjuje, raste broj onih koji rade na pola radnog vremena, a […]

“UPOTREBIĆE NOVO ORUŽJE” Mediji bruje o pripremama Evrope za ekonomski rat velikih razmera!

Evropska unija se priprema za trgovinski rat velikih razmera sa Kinom oko tarifa na električna vozila i mogla bi da upotrebi kazneni mehanizam za međunarodne vladine nabavke, piše časopis “Ekonomist” (The Economist). Evropska komisija je početkom jula uvela povećane carine na uvoz kineskih električnih vozila. Kao odgovor na ovu meru, Peking je kasnije saopštio da […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *