U RIMU POKRENUTA KAMPANJA ZA PODSTICANJE PRAVILNOG ODLAGANJA OTPADA

U glavnom gradu Italije pokrenuta je kampanja koja nosi naziv ,,Rim nije ravnodušan’’, čiji je cilj podizanje svesti i podsticanje građana Rima na pravilno odvajanje i odlaganje otpada, navodi se na sajtu Roma Capitale.

Kampanju prate interesantni vizuali na kojima se nalaze poznate statue i gradski spomenici, koji simbolizuju ljubav i poštovanje koje ovaj grad svojom istorijom zaslužuje i koji treba da bude očuvan i zaštićen.

Inicijativa je deo Integrisanog plana upravljanja otpadom i usmerena je na uključivanje građana u rad Uprave, kako bi se povećali kapaciteti reciklaže uz uštedu prirodnih resursa, energije i smanjenje zagađenja urbanog područja.

S jedne strane treba da se optimizuje logistika i usluga prikupljanja otpada, a sa druge strane da se podigne svest o važnosti njegovog pravnilnog odvajanja i odlaganja.

Kampanja koja nosi slogan ,,Odvajajmo otpad, čuvajmo svoj grad’’, sprovodiće se do 7. januara 2023. godine, kroz postere, društvenu komunikaciju i medije.

Izvor: Energetski portal

Related articles

Uvođenje e-agrara, između početka setve i čekanja na subvencije

Više od 22.000 poljoprivredenika prijavilo se na sistem e-Agrar. Platforma koja će proizvođačima omogućiti da uz nekoliko klikova stignu do subvencija, obradovala je proizvođače. Ostala je bojazan da li će zaživeti pre setve, i da li će najvažniji posao početi bez subvencija. Poljoprivrednici bez digitalnog iskustva mogu da računaju na pomoć nadležnih. Milan Markov iz Žitišta […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *