ULJE RICINUSA OBEĆAVA RAST KOSE: Jeste li probali ovaj recept?

Photo vecteezy

Rast kose je iznenađujuće česta briga, a postoje sve vrste proizvoda – od vitamina, do seruma, do ulja. Jedno od najčešće reklamiranih danas je ricinusovo ulje. Ovo jeftino i široko dostupno ulje je vrsta biljnog ulja koje se dobija od ricinusovog pasulja.

Nema dokaza da će ricinusovo ulje naneto na kožu glave ili kosu direktno pomoći povećanju rasta kose. Umesto toga, ricinusovo ulje može indirektno pomoći u rastu kose.

Ricinusovo ulje ima mnoga antiinflamatorna svojstva, uključujući visok nivo omega 6 i 9 i vitamina E. Redovna upotreba – posebno zajedno sa drugim dokazanim proizvodima dostupnim preko dermatologa ili trihologa može dati pozitivne rezultate rasta kose.

Ali ne treba se oslanjati na to u svakom slučaju. Dok ricinusovo ulje može biti od velike pomoći u ponovnom rastu kose za ljude koji se bave upalnim gubitkom kose, ono će imati vrlo mali ili nikakav uticaj na ozbiljan gubitak kose kod muškaraca ili žena.

Ako spadate u prethodnu kategoriju ili jednostavno želite da koristite ulje da biste iskoristili prednosti poboljšanog zdravlja vlasišta i svilenkastog, zdravijeg izgleda kose, nanesite ulje dva do tri puta nedeljno. U nekim teškim slučajevima možete koristiti ricinusovo ulje svakodnevno, ali treba ga mešati sa 50 odsto kokosovog ulja, jer proizvod može da stvori lepljivo nakupljanje.

Jednostavno stavite nekoliko kapi u ruku i nežno umasirajte ulje u kožu glave. Ostavite ulje da odstoji 45 minuta do sat vremena. Zatim operite kosu i kožu glave željenim šamponom i balzamom.

U roku od 15 do 30 minuta upotrebe, ricinusovo ulje počinje da smanjuje upalu i neravnotežu mikroba uključujući gljivice i bakterije, plus isporučuje hidratantne omega masti.

Prvi rezultati se vide nakon 6 do 8 nedelja. Važno je napomenuti da rezultati neće trajati večno. Potrebna je stalna upotreba da bi se održale prednosti ricinusovog ulja.

nsuzivo.rs

Related articles

TAJNE SLUŽBE KORISTILE SU GA ZA ELIMINACIJU POLITIČKIH PROTIVNIKA: Evo koja biljka iz bašte je služila bioterorizmu

Jedna njegova semenka može ubiti dete, a desetak-odraslog čoveka. Uprkos svojim raskošnim crvenim plodovima koja može da ulepša mnoge bašte, ricinus je veoma otrovna biljka. U našem narodu je zovu skočac i crveni čičak (lat. Ricinus communis). Otrovni su svi delovi biljke, ali je koncentracija otrova najveća u semenkama. Simptomi trovanja su povraćanje i dijareja […]

Bajkovito jezero roze boje na sat vremena od Novog Sada

Sigurno ste gledajući razne putopise videli daleke predele koji oduzimaju dah, upravo je zadatak rubrike Upoznajte Srbiju da vam otkrijemo i bliže vas upoznamo sa podjednako čarobnim krajevima naše zemlje. Jedno od takvih mesta nalazi se u Pačiru nadomak Subotice. Reč je o nestvarnoj, bajkovitoj pojavi – termalnom jezeru roze boje. Banja Pačir nije poznata […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.