USKORO PRVI INKLUZIVNI CENTAR U JUŽNOM BANATU Sanacija fasade stare škole u Beloj Crkvi

BELA CRKVA: U toku su radovi na sanaciji fasade na zgradi nekadašnje stare škole u Beloj Crkvi, koja bi uskoro trebala da postane prvi Inkluzivni centar u južnom Banatu.

Kako kaže predsednica opštine Bela Crkva Violeta Simić, tu kapitalnu investiciju podržalo je i Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

U prvoj fazi urađen je nov krov, a u drugoj komletna elektro instalacija, dok se u trećoj fazi radi spoljašnja fasada. Nakon toga će se raditi malterisanje unutrašnjosti. Veći deo nameštaja je nabavljen, te kada se svi radovi završe, imaćemo jedan od najsavremenijih inkluzivnih centara u Srbiji – poručila je Simić.

Foto: BC Info

Ona dodaje da je plan da se pod jednim krovom nađu sva udruženja koja se bave osobama sa invaliditetom na teritoriji belocrkvanske opštine.

 

 

Dnevnik

Related articles

FAŠANKE U GREBENCU Kalušari najavili proleće

Tradicionalna manifestacija “Fašanke” kojom se završava zimski period i najavljuje proleće održana je i ove godine u organizaciji Saveta mesne zajednice Grebenac, pod pokroviteljstvom Opštine Bela Crkva. Ono što odlikuje ovu manifestaciju jeste činjenica da u organizaciji učestvuje celo selo, svi se raduje počev od mališana pa sve do onih starijih koju tradiciju prenose na […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *