Veliki požar u predgrađu Atine

U jednom od najvećih predgrađa Atine, Aharnesu, tokom noći je izbio veliki požar koji je prouzrokovao značajnu štetu. Požar je počeo u niskom rastinju blizu Avenije Karamanli i brzo se proširio, oštetivši tri fabrike, uključujući fabrike za proizvodnju drveta, plastike i papira​​.

Foto: Youtube Printscreen

Iako konačna procena štete još nije utvrđena, preliminarne informacije ukazuju da nema povređenih. Lokalni stanovnici dobili su dve SMS poruke kojima su obavešteni da ostanu u svojim domovima i drže vrata i prozore zatvorene zbog dima.

Vatrogasna služba Atine saopštila je da je situacija jutros bolja, ali da se operacije na gašenju požara nastavljaju. Stotine vatrogasaca, potpomognuti avionima i helikopterima, bore se sa plamenom koji je zahvatio područja i fabrike na severu Atine​.

Grčka je nedavno uvela sistem uzbunjivanja na požare, gde svi stanovnici pogođenih oblasti dobijaju SMS poruke uz izuzetno glasan alarm. Poruka se ispisuje na ekranu telefona čak i kada je zaključan, kako bi se osiguralo da je svi prime.


Ovaj požar je još jedan podsetnik na izazove sa kojima se suočava Grčka u sezoni požara, sa visokim temperaturama i jakim vetrovima koji dodatno komplikuju situaciju. Nadležni apeluju na stanovništvo da ostane oprezno i prati uputstva vlasti kako bi se izbegle dalje katastrofe.

 

Izvor: Greek Reporter

Related articles

TRI I PO DECENIJE KLUBA „NOVOSADSKI IKAR” Maketarstvo uvek zanimljiv hobi

Maketarski klub „Novosadski Ikar” postoji već 35 godina, a nastao je u okviru maketarske sekcije Aerokluba Novi Sad. Grupu, sa zanimljivim hobijem, danas čini oko 20 sugrađana, čija ljubav prema pravljenju minijaturnih replika aviona, helikoptera ili vojnih vozila ne prestaje. Članovi kluba sastaju se svakog ponedeljka od 18 časova u prostorijama u Ćirpanovoj 33 (ulaz […]

TRAŽITE STAN? PAZITE SE OVAKVOG OGLASA Obratite pažnju na OVU STVAR

Lažni stanodavci masovno pokušavaju od lakovernih građana da uzmu novac unapred za stanove čiji nisu ni vlasnici, već su fotografije ukrali na oglasima, stalno ih objavljuju samo menjaju lokacije! Svakodnevno na društvenim mrežama možemo da vidimo neko upozorenje podstanara na lažne oglase za nekretnine, a na Instagram stranici moj_beo_grad_ se pojavilo novi apel na građane […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *