Zajedno pobeđuju SRPSKI I GRČKI VATROGASCI SPASILI NAJMANJE 40 KUĆA Grci ispunjeni emocijima i ZAHVALNOŠĆU

Spremni smo da pomognemo svim ljudima u opasnosti. Ponuditi našu pomoć drugoj državi je velika čast i ako je ta država Grčka, onda je to stvar ponosa, ovim rečima pukovnik Davor Vidović opisuje sebe i svoju misiju koju, kako objašnjava za grčki portal „kathimerini“, čini 38 vatrogasaca i lekara, kao i 14 vozila za gašenje šumskih požara.

Reč je o ekipi Sektora za vanredne situacije MUP-a Republike Srbije koji su u Grčkoj od 26. jula.

Grčka je podnela zahtev Evropskom mehanizmu civilne zaštite za pomoć i podršku. Tako su se kolege iz mnogih zemalja našle na našoj strani, pošto su zabeležili više od 600 požara od 13. jula, pod neverovatno nepovoljnim uslovima, borba je postala neravnopravna, navodi grčki oficir za vezu misije Srbije, Piragos Jorgos Anagnostakos.

Srpska misija je delovala u planinama Zlatne obale Panagije, dok se, kako kaže Anagnostakos, potom preselila na ivicu naselja u Nea Agialu.

“Tamo su grčki i srpski vatrogasci vodili veliku bitku uz pomoć dobrovoljaca i meštana, uspevši, i to sa ponosom, ali i sa olakšanjem, kažem, da spasemo naselje“.

„Svi smo zajedno uspeli“

Ljudi ostavljaju emotivne poruke na njegovom Fejsbuk profilu. Jedan od njih glasi:

„Video sam te na dužnosti. Vi ste zajedno sa ostalim grčkim i srpskim vatrogascima spasili najmanje 40 kuća u Nea Agialosu, zajedno sa našim. Svima vam se od srca zahvaljujemo“. Anagostakos odgovara komentarom da smo „Svi smo zajedno uspeli“.

Izvor: dnevnik.rs

 

 

Related articles

SVI SU BAR NEKAD U KAFANI ZAPEVALI „BEOGRADSKI MALI PIJAC“. Evo kako je ova pesma spevana u Savamali?

Srce grada najglasnije kuca na zelenim pijacama. Tamo ne postoje sociološke i kulturološke barijere. Ceo svet se deli na one koji prodaju i one koji kupuju. Najstarija među njima nalazila se na Studentskom trgu, najpoznatija je Zeleni venac, a najgospodskiji Kalenić. Kažu da se duh nekog grada najbolje upozna na njegovim pijacama, gde se šarenilo […]

ŠTA NAM GOVORI SVETSKI DAN DIVLJIH VRSTA?

Godišnji kalendar ispunjen je datumima koji nose neku simboliku. Od države do države, kulture ili religije, obeležja su drugačija. Svaki dan na kalendaru negde je u svetu zaokružen kao podsetnik da nešto važno dolazi, bilo da je reč o rođendanu bliskih ljudi, Novoj godini, verskim praznicima, danu zaljubljenih ili drugom i uglavnom – radujemo im […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *