Zajedno pobeđuju SRPSKI I GRČKI VATROGASCI SPASILI NAJMANJE 40 KUĆA Grci ispunjeni emocijima i ZAHVALNOŠĆU

Spremni smo da pomognemo svim ljudima u opasnosti. Ponuditi našu pomoć drugoj državi je velika čast i ako je ta država Grčka, onda je to stvar ponosa, ovim rečima pukovnik Davor Vidović opisuje sebe i svoju misiju koju, kako objašnjava za grčki portal „kathimerini“, čini 38 vatrogasaca i lekara, kao i 14 vozila za gašenje šumskih požara.

Reč je o ekipi Sektora za vanredne situacije MUP-a Republike Srbije koji su u Grčkoj od 26. jula.

Grčka je podnela zahtev Evropskom mehanizmu civilne zaštite za pomoć i podršku. Tako su se kolege iz mnogih zemalja našle na našoj strani, pošto su zabeležili više od 600 požara od 13. jula, pod neverovatno nepovoljnim uslovima, borba je postala neravnopravna, navodi grčki oficir za vezu misije Srbije, Piragos Jorgos Anagnostakos.

Srpska misija je delovala u planinama Zlatne obale Panagije, dok se, kako kaže Anagnostakos, potom preselila na ivicu naselja u Nea Agialu.

“Tamo su grčki i srpski vatrogasci vodili veliku bitku uz pomoć dobrovoljaca i meštana, uspevši, i to sa ponosom, ali i sa olakšanjem, kažem, da spasemo naselje“.

„Svi smo zajedno uspeli“

Ljudi ostavljaju emotivne poruke na njegovom Fejsbuk profilu. Jedan od njih glasi:

„Video sam te na dužnosti. Vi ste zajedno sa ostalim grčkim i srpskim vatrogascima spasili najmanje 40 kuća u Nea Agialosu, zajedno sa našim. Svima vam se od srca zahvaljujemo“. Anagostakos odgovara komentarom da smo „Svi smo zajedno uspeli“.

Izvor: dnevnik.rs

 

 

Related articles

Photo Vecteezy

BARSELONA NAŠLA REŠENJE ZA EKSTREMNE VRUĆINE: Otvoreno 200 klimatskih skloništa

Dok šetate gradom tokom vrelih letnjih dana sigurno razmišljate o tome kako bi bilo odlično da postoji mesto na kom možete da predahnete i rashladite se kako bi nastavili sa završavanjem dnevnih obaveza. I takva mesta zaista postoje, u Barseloni je otvoreno oko 200 klimatskih skloništa. Opštinski objekti i javni prostori širom ovog grada tokom leta, tačnije do 15. […]

PROSLAVA HRAMOVNE SLAVE U VETERNIKU Molitveno obeležili praznik

Žitelji Veternika molitveno su proslavili svoju hramovnu slavu na praznik Prepodobnog Simeona Mirotočivog juče, a nakon jutarnje liturgije, vernici su obeležavanje praznika nastavili na svečanom ručku. Velik broj meštana obeležava dan Svetog Simeona i kao krsnu slavu. Interesantno je da već duži period Veterničani na dan hramovne, pa i mesne slave, ne organizuju nikakav vašar […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *