ĐAČKE I VRTIĆKE EKSKURZIJE BEZOBRAZNO SKUPE, LUKSUZ KOJI SE SVE REĐE MOŽE PRIUŠTITI Da li je krivica do roditelja što pristaju?

Poseta Avali i Kosmaju uz obrok za jednu beogradsku školu ove godine koštaće ni manje ni više nego 5.660 dinara, ali ovaj primer paprenog jednodnevnog izleta u komšiluk nije usamljen.

Za 6.000 dinara, koliko staje đačka ekskurzija do Sombora, isplatilo bi se prevoziti decu kolima ponaosob, kaže jedna majka iz Bačke Topole, dodajući kako će za taj novac radije organizovati porodičan ručak na sličnoj destinaciji, te da su ovakve cene previsoke ne samo našim već i ruskim državljanima, budući da su oni koje poznaje od istog odustali. Druga, a to mogu potpisati i ostali, smatra da je to žalosno, budući da su putovanja sa vršnjacima obavezan deo odrastanja, socijalizacije i građenja samostalnosti, ali je ispratiti ih za mnoge nemoguća misija.
Foto: Ilustracija Pixabay.com

„Kad bi se roditelji dogovorili da neće niko ići na izlet i rekreativnu, da za velike pare više od pola dana provedu deca u busu, dobiju loš ručak i ne obiđu ništa kako treba, agencije bi morale da prilagode ponude. Ovako, niko se ne buni i zašto bi išta menjali?”, primećuje treća.

Related articles

SNAŽAN ZEMLjOTRES POGODIO JAPAN Epicentar u blizini Tokija

Zemljotres preliminarne jačine 5,3 stepena po Rihterovoj skali pogodio je jutros područje u blizini Tokija, ali nije izdato upozorenje na cunami i nema neposrednih izveštaja o žrtvama, saopštili su meteorološka agencija i lokalne vlasti. Zemljotres se dogodio oko 9.08 sati po lokalnom vremenu, sa epicenrom u prefekturi Ibaraki u istočnom Japanu, na dubini od oko […]

JAPAN ĆE ISPUŠTATI PREČIŠĆENU VODU IZ FUKUŠIME U OKEAN

Veliki zemljotres u istočnom Japanu jačine 9,0 i kasniji cunami u martu 2011. godine rezultirali su sa preko 20.000 smrtnih slučajeva, velikim oštećenjem infrastrukture i teškom situacijom u nuklearnoj elektrani Fukušima Daiči. Nakon katastrofe 2011. godine, podzemne vode koje su se infiltrirale u nuklearnu elektranu Fukušima pomešale su se sa radioaktivnim ostacima, što je dovelo do kontaminacije, i potrebe […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *