Festival viteštva i starih zanata u Pirotu

Celodnevno druženje sa vitezovima u pirotskoj tvrđavi foto: I. Đ

Prikaz srednjovekovnog načina života, oružja, alata, borbi i starih zanata, uz celodnevno druženje sa vitezovima i princezama, biće upriličeni na prvom Festivalu kulturne baštine, viteštva i starih zanata koji će se održati 6. jula u pirotskoj tvrđavi Momčilov grad.

Kale fest naziv je ove manifestacije koji promoviše kulturnu baštinu Pirota, viteštvo i srednjevekovni način života, kao i stare zanate po kojima je grad poznat.

Poseban deo programa biće organizovan za porodice sa decom koja će na zabavan i kreativan način učiti o kulturi i umetnosti, a znanje će im prenositi čuvari tradicije i kulture, specijalizovana udruženja i zanatlije.

Na interaktivnim radionicama, prezentacijama i izložbama, festival će posetiocima omogućiti putovanje kroz istoriju i kulturu Pirota, a svi će biti u prilici da na stručnim turama obiđu lokalitete u okviru tvrđave i njene okoline, prošetaju kroz viteški Momčilov grad i učestvuju na radionicama koje će prirediti kostimirana viteška udruženja iz Srbije – najavljuju organizatori.

Organizator i inicijator festivala je Udruženje Avanturistička mreža iz Pirota, a ulaz na manifestaciju je besplatan.

Izvor: Juznevesti.rs

Related articles

ZA PROMENU KLIME POTREBNI SU OVI PARAMETRI! Stevančević: Ne postoji način da dokažu globalno zagrevanje, KLIMA OSTAJE ISTA

Talas ekoloških problema i protesta u zemlji doneo je i povećan broj političkih opcija koje se predstavljaju kao partije koje se bore za očuvanje životne sredine. Ipak, pod zelenim političkim plaštom u Srbiji danas stoje i najrazličitije opcije koje ne odaju utisak samo borbe za zaštitu prirode. Bitno je razlikovani prave od pokreta koji koriste […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *