Festival viteštva i starih zanata u Pirotu

Celodnevno druženje sa vitezovima u pirotskoj tvrđavi foto: I. Đ

Prikaz srednjovekovnog načina života, oružja, alata, borbi i starih zanata, uz celodnevno druženje sa vitezovima i princezama, biće upriličeni na prvom Festivalu kulturne baštine, viteštva i starih zanata koji će se održati 6. jula u pirotskoj tvrđavi Momčilov grad.

Kale fest naziv je ove manifestacije koji promoviše kulturnu baštinu Pirota, viteštvo i srednjevekovni način života, kao i stare zanate po kojima je grad poznat.

Poseban deo programa biće organizovan za porodice sa decom koja će na zabavan i kreativan način učiti o kulturi i umetnosti, a znanje će im prenositi čuvari tradicije i kulture, specijalizovana udruženja i zanatlije.

Na interaktivnim radionicama, prezentacijama i izložbama, festival će posetiocima omogućiti putovanje kroz istoriju i kulturu Pirota, a svi će biti u prilici da na stručnim turama obiđu lokalitete u okviru tvrđave i njene okoline, prošetaju kroz viteški Momčilov grad i učestvuju na radionicama koje će prirediti kostimirana viteška udruženja iz Srbije – najavljuju organizatori.

Organizator i inicijator festivala je Udruženje Avanturistička mreža iz Pirota, a ulaz na manifestaciju je besplatan.

Izvor: Juznevesti.rs

Related articles

TENIS U ŠOKU; Đoković otkrio Goran Ivanišević VIŠE NIJE NjEGOV TRENER, EVO KO BI MOGAO DA GA ZAMENI

Novak Đoković se oglasio i otkrio je sve o prekidu saradnje sa Goranom Ivaniševićem… Odluku je Novak Đoković objavio i na društvenoj mreži Instagram. Goran Ivanišević je nekadašnji hrvatski teniser i osvajač četiri Grend slema. I njega je, kao i Đokovića, otkrila Jelena Genčić. Radili su zajedno pet godina, a i pored toga što se činilo […]

URBANO PČELARSTVO ZAHTEVA LOKALNU INICIJATIVU

Urbano pčelarstvo podrazumeva postavljanje i održavanje košnica sa pčelama na ravnim krovovima zgrada u urbanim gradskim sredinama, ali možemo reći da je pravi odgovor ekološki svesnih građana, kompanija i institucija, onih koji su prepoznali značaj pčela u ekosistemu, njenu ugroženost, i koji su odlučili da brinu o pčelama i tako pruže svoj doprinos očuvanju biodiverziteta biljaka, pčela […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *