Misterija najsitnijih rupica na rendeu konačno rešena!

Većina nas ima standardni rende za sir sa četiri strane, ali malo ko zna čemu služi strana sa sitnim rupicama. Na Reddit-u je postavljeno pitanje: „Da li iko ikada koristi ovaj deo rende? Za šta je uopšte??“

Foto: Freepik.com

Odgovori su bili šaroliki i uglavnom šaljivi:

  • „Da posečete prste“
  • „Rasečete zglobove“
  • „Uništite sunđere“
  • „Češač leđa“
  • „Za stopala“

Neki korisnici su ponudili korisnije predloge:

  • Možda za muškatni oraščić?“
  • „Za koru limuna?“
  • „Beli luk i đumbir?“
  • „Pravljenje prezle“
  • „Za rendanje parmezana“

Stručni odgovor Marte Stjuart

Prema Marti Stjuart, četvrta strana rende sa „sićušnim izbušenim rupicama“ služi za „veoma fino rendanje“. Ova strana proizvodi najfinije niti sira, idealne za topljenje u prelivima, sosovima i jelima iz tepsije. Takođe je korisna za rendanje muškatnog oraščića i korice citrusa.

Oprez pri korišćenju

Marta upozorava: „Ova strana može poseći zglobove ako niste pažljivi, pa je koristite oprezno.“

Sada znate! Sledeći put iskoristite ovu stranu rende za najfinije rendanje i impresionirajte sve oko sebe.

 

Krstarica, Dnevnik

Related articles

BETOVEN JE OTROVAN? DNK analiza kose dovela do zastrašujućih saznanja o njegovim bolestima

Visoki nivoi olova otkriveni u pramenovima kose Ludviga van Betovena sugerišu da je kompozitor imao trovanje olovom, što je možda doprinelo bolestima koje je su ga morile tokom života, uključujući gluvoću, pokazuju najnovija istraživanja. Pored gubitka sluha, čuveni kompozitor ozbiljne muzike je tokom života imao gastrointestinalne tegobe, doživeo je dva napada žutice i suočio se […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *