Misterija najsitnijih rupica na rendeu konačno rešena!

Većina nas ima standardni rende za sir sa četiri strane, ali malo ko zna čemu služi strana sa sitnim rupicama. Na Reddit-u je postavljeno pitanje: „Da li iko ikada koristi ovaj deo rende? Za šta je uopšte??“

Foto: Freepik.com

Odgovori su bili šaroliki i uglavnom šaljivi:

  • „Da posečete prste“
  • „Rasečete zglobove“
  • „Uništite sunđere“
  • „Češač leđa“
  • „Za stopala“

Neki korisnici su ponudili korisnije predloge:

  • Možda za muškatni oraščić?“
  • „Za koru limuna?“
  • „Beli luk i đumbir?“
  • „Pravljenje prezle“
  • „Za rendanje parmezana“

Stručni odgovor Marte Stjuart

Prema Marti Stjuart, četvrta strana rende sa „sićušnim izbušenim rupicama“ služi za „veoma fino rendanje“. Ova strana proizvodi najfinije niti sira, idealne za topljenje u prelivima, sosovima i jelima iz tepsije. Takođe je korisna za rendanje muškatnog oraščića i korice citrusa.

Oprez pri korišćenju

Marta upozorava: „Ova strana može poseći zglobove ako niste pažljivi, pa je koristite oprezno.“

Sada znate! Sledeći put iskoristite ovu stranu rende za najfinije rendanje i impresionirajte sve oko sebe.

 

Krstarica, Dnevnik

Related articles

PLIVANJE SA KONTAKTNIM SOČIVIMA JE OPASNO

Stručnjaci upozoravaju na ozbiljne infekcije i štetu po vid. Letnja sezona i sunčani dani donose osveženje u bazenima, rekama i moru, ali i potencijalne opasnosti za korisnike kontaktnih sočiva koje mnogi ignorišu u želji za komforom i jasnim vidom tokom plivanja. Kontaktna sočiva i voda Mada mnogima deluje praktično da i tokom plivanja nose kontaktna […]

BEZ MOBILNIH TELEFONA U ŠKOLI Nova odluka u svim školama, ko prekrši pravila – slede sankcije

PRIBOJ: Za učenike u svim pribojskim školama, uskoro bi trebalo da počnu važiti nova pravila jer su se sve škole na teritoriji pribojske opštine usaglasile oko donošenja pravilnika o upotrebi mobilnih telefona i drugih elektronskih uređaja za učenike u školi, a na osnovu smernice koje je izdao Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja. – […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *