Misterija najsitnijih rupica na rendeu konačno rešena!

Većina nas ima standardni rende za sir sa četiri strane, ali malo ko zna čemu služi strana sa sitnim rupicama. Na Reddit-u je postavljeno pitanje: „Da li iko ikada koristi ovaj deo rende? Za šta je uopšte??“

Foto: Freepik.com

Odgovori su bili šaroliki i uglavnom šaljivi:

  • „Da posečete prste“
  • „Rasečete zglobove“
  • „Uništite sunđere“
  • „Češač leđa“
  • „Za stopala“

Neki korisnici su ponudili korisnije predloge:

  • Možda za muškatni oraščić?“
  • „Za koru limuna?“
  • „Beli luk i đumbir?“
  • „Pravljenje prezle“
  • „Za rendanje parmezana“

Stručni odgovor Marte Stjuart

Prema Marti Stjuart, četvrta strana rende sa „sićušnim izbušenim rupicama“ služi za „veoma fino rendanje“. Ova strana proizvodi najfinije niti sira, idealne za topljenje u prelivima, sosovima i jelima iz tepsije. Takođe je korisna za rendanje muškatnog oraščića i korice citrusa.

Oprez pri korišćenju

Marta upozorava: „Ova strana može poseći zglobove ako niste pažljivi, pa je koristite oprezno.“

Sada znate! Sledeći put iskoristite ovu stranu rende za najfinije rendanje i impresionirajte sve oko sebe.

 

Krstarica, Dnevnik

Related articles

ILON MASK URUČUJE NAGRADU „SVETSKOG GRAĐANINA“ ĐORĐI MELONI

Jedan od najpoznatijih preduzetnika i najbogatijih ljudi na svetu, Ilon Mask, uručiće prestižnu nagradu italijanskoj premijerki Đorđi Meloni na gala večeri u Njujorku. U pitanju je nagrada za „svetskog građanina“ Atlantskog saveta, a dodela će se održati na marginama Generalne skupštine UN. Priznanje za doprinos i liderstvo Nagrada dolazi u znak priznanja za Melonijinu revolucionarnu […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *