DA LI LETUJETE NA KREDIT? Brčkanje može skupo da vas košta; Evo kako će vam kamate DODATNO “ZATEGNUTI LINIJU”

Sezona godišnjih odmora je na pragu i slobodno se može reći da mnogi građani Srbije počinju da razmišljaju ne samo na kojoj će od mnogobrojnih morskih destinacija provesti desetak dana nego i kako će to zadovoljstvo platiti.

 

Po rečima urednika sajta Kamatica Dušana Uzelca, podizanje kredita važna je odluka i treba dobro razmisli o tome kako će se on vratiti.

– Svako ko uzima kredit zapravo na sebe preuzima finansijsku odgovornost za to kako će tu pozajmicu vratiti – kaže Uzelac. – Suština je u pravilnom i odgovornom upravljanju novcem, odnosno znanju da se novac koji je pozajmljen od banke mora vratiti. Ako se o tome ne razmišlja, podizanje kredita je loša finansijska odluka.

Foto: Freepik.com

On ukazuje da je kada nekom nedostaje novac kredit način da se on obezbedi, da nije pogrešno uzeti ga, ali je jako važno na vreme ga vratiti jer je, u suprotnom, to početak dužničkog života.

– Nije pogrešno podići kredit jer on rešava trenutni nedostatak novca, ali problem može nastati ukoliko otplata tog kredita ne bude tekla onako kako je bilo planirano jer to onoga koji ga je podigao dovodi u veoma nezavidnu situaciju. Kada nekome nedostaje novac, kredit je sjajan alat da se on nadomesti, naravno, ukoliko se taj alat koristi kako treba. Zato, pre nego što se podigne kredit, treba pogledati ponudu više banaka, uslove pod kojima se krediti nude, način i vreme otplate… dobro razmisliti i tek tada doneti odluku. Ne treba se previše oslanjati na savete banke jer su banke prodavci svog proizvoda – novca, već treba biti vrlo oprezan.

 


Povoljne cene u predsezoni

Cene letovanja u Grčkoj u predsezoni, kao i od septembra, ukazuje Aleksandar Seničić, veoma su povoljne pa već sad put ove zemlje kreće mnogo turista iz naše zemlje.

– U tom perodu cene paket aranžmana u Grčkoj, koji uključuje prevoz i smeštaj u apartmanu za 10 dana, startuju od 100 evra, dok su od početka jula pa do kraja avgusta cene više – kaže Seničić. – Zbod povoljnih cena u maju, junu i septembru, mnogo je turista iz Srbije koji se put mora u Grčkoj upute dva puta tokom godine.

Foto: Freepik.com

Po rečima dirketora Nacionalne asocijacije turističkih agencija Aleksandra Seničića, agencije klijentima omogućavaju plaćanje aranžmana na rate.

100 evra pa naviše aranžmani u predsezoni

– Najveći broj turista aranžmane plaća na rate, a u zavisnosti od banke, to znači i do 12 meseci – kaže Seničić. – Uz to, aranžmani se mogu plati i čekovima.

Foto: Dnevnik.rs

Inače, najveći broj naših turista tokom leta tradicionalno odlazi u Grčku, gde se apartmanski smeštaj za deset dana u maju može naći od 100 evra, dok je sredinom jula, u jeku sezone do 750 evra. Po podacima Republičkog zavoda za statistiku, 2022. godine u Grčkoj je u aranžmanu domaćih turističkih agencija letovalo 401.079 turista iz Srbije, koji su ostvarili više od 3,8 miliona noćenja. Na drugom mestu je Turska, u kojoj se odmaralo 125.000 turista iz Srbije, u Egiptu ih je bilo 60.603, a Crnoj Gori 55.480. Među deset najposećenijih zemalja su i Italija, Španija, Mađarska i Tunis.

 

 

 

Related articles

Vrhunski stručnjaci posetili Dom vode u Banji Vrujci

U naše najkvalitetnije vode spada arteška voda iz Zapadne Srbije, sa lokaliteta gde je priroda netaknuta. Ovoj vodi priroda je dala savršen balans minerala i sama je filtrirala, ističu geolozi. Više od 200 stručnjaka okupilo se od 1. do 4. juna na Divčibarama, na 18. kongresu geologa Srbije pod nazivom “Geologija rešava probleme” u organizaciji […]

Festival viteštva i starih zanata u Pirotu

Prikaz srednjovekovnog načina života, oružja, alata, borbi i starih zanata, uz celodnevno druženje sa vitezovima i princezama, biće upriličeni na prvom Festivalu kulturne baštine, viteštva i starih zanata koji će se održati 6. jula u pirotskoj tvrđavi Momčilov grad. Kale fest naziv je ove manifestacije koji promoviše kulturnu baštinu Pirota, viteštvo i srednjevekovni način života, […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *