Grom udario u vrh statue Isusa Hrista u Rio de Žaneiru

Društvenim mrežama masovno se šire fotografije na kojima se vidi neverovatan prizor – udar groma u vrh statue Isusa Hrista u Rio de Žaneiru u Brazilu.

Incident se navodno dogodio tokom nevremena koje je je zadesilo ovaj grad u petak uveče, piše Indija Tudej.

Trenutno nema zvanične potvrde da se događaj sa fotografija koje korisnici društvenih mreža dele sa oduševljenjem zaista i dogodio.

Inače, statua Isusa Hrista nalazi se na vrhu planine na nadmorskoj visini većoj od 700 metara.

Prema podacima Nacionalnog instituta za svemirska istraživanja, statuu u proseku udari šest gromova godišnje. Neki od udara su izazivali i materijalne štete koje su morale da se saniraju.

Izvor: nova.rs

Related articles

IZMEĐU PLANINSKIH VRHOVA ISTOKA SRBIJE SMEŠTEN JE MALI RAJ: Evo šta krije kanjon Jerme!

Raj istoka Srbije – Selo Vlasi broji ukupno 70 stanovnika, koji su delom srpske, delom bugarske etničke pripadnosti. Selo se izdvaja od drugih po svojim predivnim pejzažima, koji su netaknuti, skriveni i prepuni nebičnih pojava. Selo je skriveno između planinskih vrhova, njegovu vegetaciju čine zelene guste šume, u kojima se nalazi pravo bogatstvo plodova, od […]

URBANO PČELARSTVO ZAHTEVA LOKALNU INICIJATIVU

Urbano pčelarstvo podrazumeva postavljanje i održavanje košnica sa pčelama na ravnim krovovima zgrada u urbanim gradskim sredinama, ali možemo reći da je pravi odgovor ekološki svesnih građana, kompanija i institucija, onih koji su prepoznali značaj pčela u ekosistemu, njenu ugroženost, i koji su odlučili da brinu o pčelama i tako pruže svoj doprinos očuvanju biodiverziteta biljaka, pčela […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *