ROSA NAPRAVILA KUĆU OD TRANSPORTNIH KONTEJNERA: Nema računa za struju i vodu – samo UŽIVANJE!

Koliko vas sanja da napusti grad i ode u divljinu da odmori dušu? Ova žena je ispunila taj san

Upoznajte Rosu, ženu koja je sebi ispunila san. Ona živi u divljini, a 23 hektara oko nje nema žive duše. Svoj dom je sama napravila od 5 transportnih kontejnera napravljenih tako da formiraju udoban dom.

Foto: Printscreen/youtube/Living Big In A Tiny House

Za kontejnere se odlučila jer mogu lako da se „naslažu“ jedan na drugi i tako se njen životni prostor može brzo i lako proširiti – po potrebi. Osim toga ovi kontejneri su izdržljivi i dugotrajni. Rosi su pružili neverovatnu udobnost.

Najbolje od svega je što za ovaj dom nije potrebna struja ili voda. Rosa koristi solarne ploče za proizvodnju struje, sakuplja kišnicu pa joj ne treba gradska voda – tako da su njeni računi za struju i vodu nepostojeći.

„Ako se išta desi svetu – ja sam ok, ne zavisim ni od koga,“ kaže Roza.

Roza gaji svoju baštu, ima prostor ispred kuće gde uživa u popodnevnom suncu i kuva na otvorenom plamenu.

„Obožavam da kuvam, pa je kuhinja prilično velika – iznenađujuće za ovako malu kuću,“ objašnjava domaćica.

Kuća se greje sa šporetom na drva, a Roza na njemu nekad i kuva. Što se tiče izolacije, Rosa ni tu nije štitila. Uradila je potpunu zaštitu kuće od vlage, kiše i hladnoće.

 

(Stil.kurir.rs)

Related articles

Država VAM DAJE 5.000€ Ako želite da kupite OVAJ AUTOMOBIL Prijava ima KRATAK ROK, POŽURITE, Novac dobijate i ZA MOPED

Odlučivanje o tome da li priuštiti sebi (i planeti) električno vozilo ili ne, ume da bude prilično kompleksno. Premda postaju sve popularniji, činjenica je da češće prevagne „Ne kupiti“, nego obrnuto, a razlog je uglavnom – cena. Međutim, u Srbiji možete dobiti i do 5.000 evra za ovu investiciju. Ljudi počinju sve više da veruju […]

TRESE NAM SE BALKAN Snažan zemljotres pogodio Grčku, UDARILO I BUGARSKU

Zemljotres jačine 5,7 stepeni Rihterove skale pogodio je južnu Grčku, javlja Evropsko mediteranski seizmološki centar. Zemljotres je registrovan u oblasti Pirgosa, na Zakintosu, i to na dubini od 17 kilometara. Potres je zabeležen u 9.12 sati po lokalnom vremenu. Prvobitno je bilo javljeno da je potres jačine 6 stepeni, ali je to ubrzo izmenjeno na […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *