KRAO SENO PO SELU, MEŠTANI GA PRONAŠLI : Neobičan slučaj u selu kod Zaječara

U selu Mali Izvor kod Zaječara dogodila se uobičajena krađa sena sa njive. I sve bi ostalo ‘uobičajeno’ da meštani nisu organizovali svoju potragu.

Naime, meštanin Malog Izvora Igor Đorđević izašao je na svoju njivu i video da nedostaje nekoliko bala sena. Odmah je obavestio Zaječarsku policiju i prijavio krađu. Par dana kasnije, dogodio se isti slučaj. Otišao je na njivu, video da nedostaju bale, pa ponovo u Zaječar u zgradu policije. Ali, samo neki dan kasnije ista priča. Krađa po treći put…

– I treću krađu sam prijavio policiji, za desetak dana sa njiva mi je ukradeno 14 bala sena. Nakon prve krađe sam pričao sa komšijama, prijateljima, i videli smo da su i prošlog leta ljudima nestajale bale sena sa njiva, ali krivac tada nije uhvaćen. I zato smo rešili nakon treće krađe da se organizujemo. U roku od dva sata locirali smo lopova i odmah otišli u zaječarsku policiju – priča nam Igor.

Jedna bala sena košta 6.000 dinara, a teška je oko 250 kilograma. Nije mogla biti prevezena autom već traktorom, frezom ili kombijem. To nije bio slučajni lopov, već neko ko je tačno znao gde da ide u krađu, zaključili su poljoprivrednici.

I tako, meštani su bukvalno napravili svoju ‘policijsku patrolu’. Išli su od kuće do kuće i gledali u dvorišta. Kada su završili pregled u svom Malom Izvoru, otišli su u susedno selo koje je udaljeno oko pet kilometara i tamo otkrili lopova.

– Sa ulice sam u ekonomskom delu dvorišta jedne kuće prepoznao svoje bale sena. Svako od nas zna da prepozna svoje balirano seno po mnogo čemu, po boji, vrsti otkosa, načinu baliranja… Odmah smo otišli u policiju Zaječar i ispričali šta smo otkrili. Ali, da osumnjičeni ne bi negde prevezao seno ili ga sakrio, pratili smo sa ulice njegovo dvorište. U jednom momentu konj je prišao mojoj bali sena i mirno počeo da jede. Konj je jeo dokaz krađe – kaže Igor.

Inače, Igoru je vraćeno 11 bala sena, dok su ostale tri pojeli i rasturili konji.

Zaječarska policija uhapsila je i odredila pritvor do 48 sati meštaninu obližnjeg sela Vratarnica, M. R. (41) zbog sumnje da je počinio krivično delo teška krađa. On se sumnjiči da je ukrao 14 bala sena.

 

Kurir.rs

  • Source: https://www.kurir.rs/vesti/srbija/3949357/krao-seno-po-selu-mestani-ga-pronasli-pa-gledali-kako-konji-jedu-dokazni-materijal-neobican-slucaj-u-selu-kod-zajecara
  • Tags: , , ,

Related articles

DEVET PUTA EFIKASNIJI OD KOLEGA Čime se bavi najproduktivniji radnik u Srbiji

Ubedljivo najproduktivniji radnik u Srbiji se bavi nekretninama, ali u većinski stranoj kompaniji. On je za godinu dana uspeo da stvori skoro 27 miliona dinara bruto dodate vrednosti. Bio je devet puta plodotvorniji od prosečnog rezultata ostalih zaposlenih. To bi se moglo pročitati iz podataka o bruto dodatoj vrednosti ostvarenoj po radniku u 2022. godini, […]

Prvi čovek grada Kraljeva svake nedelje posvećuje vreme svojim sugrađanima

Gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić u svom kabinetu najmanje jednom nedeljno, sedmu godinu mandata, organizuje direktan razgovor sa sugrađanima u cilju pružanja pomoći i adekvatne podrške u rešavanju problema. U saradnji sa nadležnim javnim preduzećima i ustanovama ili odeljenjima i službama Gradske uprave grada Kraljeva, u zavisnosti od toga da li je reč o nerešenim […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *