KRAO SENO PO SELU, MEŠTANI GA PRONAŠLI : Neobičan slučaj u selu kod Zaječara

U selu Mali Izvor kod Zaječara dogodila se uobičajena krađa sena sa njive. I sve bi ostalo ‘uobičajeno’ da meštani nisu organizovali svoju potragu.

Naime, meštanin Malog Izvora Igor Đorđević izašao je na svoju njivu i video da nedostaje nekoliko bala sena. Odmah je obavestio Zaječarsku policiju i prijavio krađu. Par dana kasnije, dogodio se isti slučaj. Otišao je na njivu, video da nedostaju bale, pa ponovo u Zaječar u zgradu policije. Ali, samo neki dan kasnije ista priča. Krađa po treći put…

– I treću krađu sam prijavio policiji, za desetak dana sa njiva mi je ukradeno 14 bala sena. Nakon prve krađe sam pričao sa komšijama, prijateljima, i videli smo da su i prošlog leta ljudima nestajale bale sena sa njiva, ali krivac tada nije uhvaćen. I zato smo rešili nakon treće krađe da se organizujemo. U roku od dva sata locirali smo lopova i odmah otišli u zaječarsku policiju – priča nam Igor.

Jedna bala sena košta 6.000 dinara, a teška je oko 250 kilograma. Nije mogla biti prevezena autom već traktorom, frezom ili kombijem. To nije bio slučajni lopov, već neko ko je tačno znao gde da ide u krađu, zaključili su poljoprivrednici.

I tako, meštani su bukvalno napravili svoju ‘policijsku patrolu’. Išli su od kuće do kuće i gledali u dvorišta. Kada su završili pregled u svom Malom Izvoru, otišli su u susedno selo koje je udaljeno oko pet kilometara i tamo otkrili lopova.

– Sa ulice sam u ekonomskom delu dvorišta jedne kuće prepoznao svoje bale sena. Svako od nas zna da prepozna svoje balirano seno po mnogo čemu, po boji, vrsti otkosa, načinu baliranja… Odmah smo otišli u policiju Zaječar i ispričali šta smo otkrili. Ali, da osumnjičeni ne bi negde prevezao seno ili ga sakrio, pratili smo sa ulice njegovo dvorište. U jednom momentu konj je prišao mojoj bali sena i mirno počeo da jede. Konj je jeo dokaz krađe – kaže Igor.

Inače, Igoru je vraćeno 11 bala sena, dok su ostale tri pojeli i rasturili konji.

Zaječarska policija uhapsila je i odredila pritvor do 48 sati meštaninu obližnjeg sela Vratarnica, M. R. (41) zbog sumnje da je počinio krivično delo teška krađa. On se sumnjiči da je ukrao 14 bala sena.

 

Kurir.rs

  • Source: https://www.kurir.rs/vesti/srbija/3949357/krao-seno-po-selu-mestani-ga-pronasli-pa-gledali-kako-konji-jedu-dokazni-materijal-neobican-slucaj-u-selu-kod-zajecara
  • Tags: , , ,

Related articles

NEKOLIKO NEDELJA NAKON ŠTO SU PLASTIČNI KOMADIĆI OTKRIVENI U LJUDSKOJ KRVI NOVI RAZLOG ZA BRIGU: Britanci našli plastiku u plućima živih ljudi!

Naučnici sa Univerziteta u Halu (Velika Britanija) i Hal Jork medicinske škole, pronašli su delove mikroplastike u najdubljim delovima ljudskih plućima, gde se mislilo da je gotovo nemoguće da plastika dospe, zbog veoma uskih disajnih puteva. Ovo je prvi put da su naučnici pronašli mikroplastiku u plućima živog čoveka, i to kod većine učesnika istraživanja. […]

Foto: Pexels

ZIMA ĆE ZALEDITI SRBIJU OD OVOG DANA Prognoza za večeras obećava nevreme i značajno zahlađenje

Posle još nekoliko toplih dana osetno hladnije uz moguće snežne padavine nad većim delom regiona. U nizijama se ne očekuje viši snežni pokrivač. Saznajte kakvo nas vreme očekuje do kraja januara u najnovijoj prognozi vremena za Srbiju. Kako navodi meteorolog Marko Čubrilo, danas posle podne i uveče sa daljim jačanjem ciklona južni vetar u pojačanju te […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *