30 °C Belgrade, RS
3 jula, 2022

KRAO SENO PO SELU, MEŠTANI GA PRONAŠLI : Neobičan slučaj u selu kod Zaječara

U selu Mali Izvor kod Zaječara dogodila se uobičajena krađa sena sa njive. I sve bi ostalo ‘uobičajeno’ da meštani nisu organizovali svoju potragu.

Naime, meštanin Malog Izvora Igor Đorđević izašao je na svoju njivu i video da nedostaje nekoliko bala sena. Odmah je obavestio Zaječarsku policiju i prijavio krađu. Par dana kasnije, dogodio se isti slučaj. Otišao je na njivu, video da nedostaju bale, pa ponovo u Zaječar u zgradu policije. Ali, samo neki dan kasnije ista priča. Krađa po treći put…

– I treću krađu sam prijavio policiji, za desetak dana sa njiva mi je ukradeno 14 bala sena. Nakon prve krađe sam pričao sa komšijama, prijateljima, i videli smo da su i prošlog leta ljudima nestajale bale sena sa njiva, ali krivac tada nije uhvaćen. I zato smo rešili nakon treće krađe da se organizujemo. U roku od dva sata locirali smo lopova i odmah otišli u zaječarsku policiju – priča nam Igor.

Jedna bala sena košta 6.000 dinara, a teška je oko 250 kilograma. Nije mogla biti prevezena autom već traktorom, frezom ili kombijem. To nije bio slučajni lopov, već neko ko je tačno znao gde da ide u krađu, zaključili su poljoprivrednici.

I tako, meštani su bukvalno napravili svoju ‘policijsku patrolu’. Išli su od kuće do kuće i gledali u dvorišta. Kada su završili pregled u svom Malom Izvoru, otišli su u susedno selo koje je udaljeno oko pet kilometara i tamo otkrili lopova.

– Sa ulice sam u ekonomskom delu dvorišta jedne kuće prepoznao svoje bale sena. Svako od nas zna da prepozna svoje balirano seno po mnogo čemu, po boji, vrsti otkosa, načinu baliranja… Odmah smo otišli u policiju Zaječar i ispričali šta smo otkrili. Ali, da osumnjičeni ne bi negde prevezao seno ili ga sakrio, pratili smo sa ulice njegovo dvorište. U jednom momentu konj je prišao mojoj bali sena i mirno počeo da jede. Konj je jeo dokaz krađe – kaže Igor.

Inače, Igoru je vraćeno 11 bala sena, dok su ostale tri pojeli i rasturili konji.

Zaječarska policija uhapsila je i odredila pritvor do 48 sati meštaninu obližnjeg sela Vratarnica, M. R. (41) zbog sumnje da je počinio krivično delo teška krađa. On se sumnjiči da je ukrao 14 bala sena.

 

Kurir.rs

  • Source: https://www.kurir.rs/vesti/srbija/3949357/krao-seno-po-selu-mestani-ga-pronasli-pa-gledali-kako-konji-jedu-dokazni-materijal-neobican-slucaj-u-selu-kod-zajecara
  • Tags: , , ,

Related articles

UPRKOS KORONI OD IZVOZA STRUJE ZA ŠEST MESECI 74 MILIONA EVRA! Na berzama prodato skoro 1,5 miljardi kv

„Elektroprivreda Srbije“ ostvarila je izuzetne rezultate i nadmašila postavljene ciljeve uprkos otežanim uslovima poslovanja koje je nametnula pandemija kovid-19. Samo od prodaje električne energije na slobodnom tržištu, EPS je od početka 2021. godine imao zaradu od oko 74 miliona evra. Od 1. januara do 6. aprila na berzama je prodato 1,4 milijarde kilovat-sati električne energije, […]

SVI SU BAR NEKAD U KAFANI ZAPEVALI „BEOGRADSKI MALI PIJAC“. Evo kako je ova pesma spevana u Savamali?

Srce grada najglasnije kuca na zelenim pijacama. Tamo ne postoje sociološke i kulturološke barijere. Ceo svet se deli na one koji prodaju i one koji kupuju. Najstarija među njima nalazila se na Studentskom trgu, najpoznatija je Zeleni venac, a najgospodskiji Kalenić. Kažu da se duh nekog grada najbolje upozna na njegovim pijacama, gde se šarenilo […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.