KRAO SENO PO SELU, MEŠTANI GA PRONAŠLI : Neobičan slučaj u selu kod Zaječara

U selu Mali Izvor kod Zaječara dogodila se uobičajena krađa sena sa njive. I sve bi ostalo ‘uobičajeno’ da meštani nisu organizovali svoju potragu.

Naime, meštanin Malog Izvora Igor Đorđević izašao je na svoju njivu i video da nedostaje nekoliko bala sena. Odmah je obavestio Zaječarsku policiju i prijavio krađu. Par dana kasnije, dogodio se isti slučaj. Otišao je na njivu, video da nedostaju bale, pa ponovo u Zaječar u zgradu policije. Ali, samo neki dan kasnije ista priča. Krađa po treći put…

– I treću krađu sam prijavio policiji, za desetak dana sa njiva mi je ukradeno 14 bala sena. Nakon prve krađe sam pričao sa komšijama, prijateljima, i videli smo da su i prošlog leta ljudima nestajale bale sena sa njiva, ali krivac tada nije uhvaćen. I zato smo rešili nakon treće krađe da se organizujemo. U roku od dva sata locirali smo lopova i odmah otišli u zaječarsku policiju – priča nam Igor.

Jedna bala sena košta 6.000 dinara, a teška je oko 250 kilograma. Nije mogla biti prevezena autom već traktorom, frezom ili kombijem. To nije bio slučajni lopov, već neko ko je tačno znao gde da ide u krađu, zaključili su poljoprivrednici.

I tako, meštani su bukvalno napravili svoju ‘policijsku patrolu’. Išli su od kuće do kuće i gledali u dvorišta. Kada su završili pregled u svom Malom Izvoru, otišli su u susedno selo koje je udaljeno oko pet kilometara i tamo otkrili lopova.

– Sa ulice sam u ekonomskom delu dvorišta jedne kuće prepoznao svoje bale sena. Svako od nas zna da prepozna svoje balirano seno po mnogo čemu, po boji, vrsti otkosa, načinu baliranja… Odmah smo otišli u policiju Zaječar i ispričali šta smo otkrili. Ali, da osumnjičeni ne bi negde prevezao seno ili ga sakrio, pratili smo sa ulice njegovo dvorište. U jednom momentu konj je prišao mojoj bali sena i mirno počeo da jede. Konj je jeo dokaz krađe – kaže Igor.

Inače, Igoru je vraćeno 11 bala sena, dok su ostale tri pojeli i rasturili konji.

Zaječarska policija uhapsila je i odredila pritvor do 48 sati meštaninu obližnjeg sela Vratarnica, M. R. (41) zbog sumnje da je počinio krivično delo teška krađa. On se sumnjiči da je ukrao 14 bala sena.

 

Kurir.rs

  • Source: https://www.kurir.rs/vesti/srbija/3949357/krao-seno-po-selu-mestani-ga-pronasli-pa-gledali-kako-konji-jedu-dokazni-materijal-neobican-slucaj-u-selu-kod-zajecara
  • Tags: , , ,

Related articles

OD MINISTARSTVA POLJOPRIVREDE 200 MILIONA: Lokalnim samoupravama podsticaj za investicije!

Dvesto miliona dinara, odvojeno je za unapređenje i razvoj ruralne javne infrastrukture u 2021. godini objavila je Uprava za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede i raspisala javni poziv za ostvarivanje prava na podsticaje za investicije. Podsticaji se odnose na investicije u izgradnju i opremanje objekata za snabdevanje vodom i putne infrastrukture. Pravo na podsticaje ostvariće jedinice […]

PLODNOST IMA NOVOG NEPRIJATELJA: Zagađen vazduh uzrok je i čestog steriliteta na Balkanu

Zagađenje vazduha jedan je od uzroka povećanja neplodnosti i sve veće stope steriliteta kako žena tako i muškaraca širom Zapadnog Balkana. Ovim su posebno pogođene žene koje žive u zagađenim oblastima, jer zbog lošeg kvaliteta vazduha mogu imati manje zdravih jajnih ćelija, a usled toga i nižu plodnost, dok je vantelesna oplodnja manje uspešna. Dugotrajno izlaganje zagađenom […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *