ER SRBIJA OTVARA NOVE LINIJE Stižu i dva nova aviona

Potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali najavio je danas, na Kopaonik biznis forumu, da je u toku nabavka dva nova širokotrupna aviona za Er Srbiju, od kojih će jedan stići u julu, a drugi u septembru.

Foto: Air Serbia promo

– Otvaramo odmah linije za Guangdžou i Šangaj. Imamo tri linije za Kinu, imamo dve linije za SAD, pri čemu razmatramo još jednu, a to je za Majami – rekao je Mali.

Istakao je da nacionalna avio-kompanija jedne male Srbije leti i na istok i na zapad.

Ministar Mali je dodao da je cilj da se otvore nova tržišta i da je zato potpisan i sporazum o slobodnoj trgovini sa Narodnom Republikom Kinom.

– To je ogromna izvozna šansa za Srbiju. Moramo da otvaramo nova tržišta, moramo da budemo svesni tendencija i trendova rasta. Ide ‘shift’ ka Aziji, prihvatili mi to ili ne, iako nam je Evropska unija i dalje dominantan trgovinski partner. Dakle, te stvari moramo da imamo u vidu – naveo je Mali. Ministar finansija je naglasio da Srbija konačno pobeđuje u onome u čemu nikada pre nije pobeđivala, a to je ekonomija.

– Mi ćemo odgovornom ekonomskom politikom nastaviti da se bavimo i u budućnosti, hoćemo da podignemo životni standard, kako smo i obećali, do 2027. godine, ali hoćemo da nam Srbija potpuno drugačije izgleda sa novim auto-putevima, novim brzim prugama, novim bolnicama, školama, vrtićima, svim onim što menja Srbiju i što sve nas ovde treba da učini ponosnim – poručio je Mali.

 

Kurir.rs

Related articles

DANAS OBELEŽAVAMO DVA SVECA Agatopod i Teodul su odbili da se odreknu hrišćanstva; Uzviknuli su ove reči pre nego što su ubijeni

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas obeležavaju svete mučenike Agatopoda i Teodula. Jedan je bio đakon, a drugi podđakon u crkvi u Solunu. Prvi je bio ukrašen staračkom sedinom, a drugi mladićkom celomudrenošću. U vreme cara Dioklecijana vladala je hajka na hrišćane. Ova dvojica svetitelja su pozvana da dođu na sud, zbog svoje vere. […]

NAJMLAĐI NARODNI HEROJ OTIŠAO U ISTORIJU U SELU JABUKA KOD PRIJEPOLjA Njegov spomen dom danas propada (FOTO)

PRIJEPOLjE: Jedno od najlepših sela u Srbiji smešteno na samoj srpsko-crnogorskoj granici ima ogroman, aki nažalost nedovoljno iskorišćen turistički potencijal. Vreme kad je Jabuka bila među top destinacijama lokalnog turizma koji se ubrzano počeo razvijati, u Prijepolju pamte tek oni u poznim godinama života. Ipak, to mesto je prava istorijska riznica jer je upravo na […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *