FOND PIO SE TEHNOLOŠKI MODERNIZUJE Obećavaju podizanje kvaliteta usluga građanima i veću ažurnost u radu

BEOGRAD: Upravni odbor Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO), usvojio je danas strateški plan rada Fonda PIO za period od 2024. do 2026. godine, i doneo program rada Fonda za ovu godinu, kojima je predviđena tehnološka modernizacija i podizanje kvaliteta usluga koje se pružaju građanima, objavljeno je na sajtu Fonda PIO.

Obrazlažući strateški plan za naredni trogodišnji period direktorka sektora za odnose sa javnošću Jelica Timotijević je istakla da je on baziran na opredeljenju Fonda za dalju tehnološku modernizaciju i podizanje kvaliteta usluga koje se pružaju građanima.

„Plan je baziran i na približavanju Fonda PIO svojim osiguranicima i korisnicima, postizanju optimalne ažurnosti u radu, modernijem načinu čuvanja arhivske građe i unapređenja u upravljanju ljudskim resursima“, rekla je ona.

Prema njenim rečima značajno poglavlje u novom strateškom planu je posvećeno unapređenju poslovanja primenom savremenih informatičkih rešenja, unapređenjem postojećih i razvijanjem novih e-usluga, pojednostavljivanjem mehanizama komunikacije sa korisnicima i redizajnom poslovnih procesa.

Navela je da Fond PIO, kao institucija koja obavlja vrlo značajnu delatnost i na koju su usmereni praktično svi građani Srbije, mora da ima strateški dokument u kome su sadržani i jasno definisani strateški ciljevi i operativne aktivnosti, kao osnovni orijentiri za rad i dalji razvoj sistema.

Foto: PIO Fond

Zamenik direktora Fonda PIO Aleksandar Milošević, podsetio je da je za izvršenje nadležnosti Fonda, finansijskim planom za ovu godinu predviđeno 1.077,73 milijarde dinara, od čega je za prava iz PIO planirano 1.056,71 milijarda dinara, odnosno 98,05 odsto, dok planirani rashodi za zaposlene u 2024. godini čine 0,48 procenata ukupnih rashoda i izdataka Fonda.

Kada je reč o programu rada Fonda za ovu godinu, on sadrži pregled aktivnosti koje će doprineti ostvarenju strateških ciljeva Fonda.

„Plan između ostalog predviđa unapređenje ažurnosti u sprovođenju penzijskog i invalidskog osiguranja, unapređenje tehničko-tehnološke podrške osnovnoj delatnosti“, naveo je Milošević.

Related articles

KARL JUNG JE ČVRSTO VEROVAO DA SREĆA LEŽI U OVIH 5 STVARI: Slušajte čoveka koji je znao tajnu ljudske duše

Karl Gustav Jung bio je specijalista na polju ljudskih emocija, fantazija, potreba. Ovo su njegovi zaključci o sreći. Jung je smatrao da ovih 5 stvari čine čoveka srećnim: 1. Jako fizičko i mentalno zdravlje Jung nije verovao da je glavni cilj psihologije lečenje mentalnih poremećaja, već je na nju gledao kao na instrument samoprepoznavanja, jasnu […]

POČELA SEZONA ALERGIJA Ovo su OPASNE NAMIRNICE Možda nešto od ovoga treba da izbacite iz ishrane

Sezonske alergije pogađaju milione ljudi, a dva najčešća tipa su alergijski rinitis i alergijski kon‌junktivitis. Pošto je većina uzrokovana polenom, sezonske alergije se mogu pogoršati tokom određenih perioda godine u zavisnosti od toga da li je alergen na polen drvo (mart/april), trava (jun/jul) ili korov (avgust/septembar). Simptomi alergije su kijanje, kašalj, curenje iz nosa ili […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *