Lara, šampionka u davanju mleka atrakcija Poljoprivrednog novosadskog sajma: Za manje od godinu daje više od 7.000 litara!

Od deset izloženih primeraka ovih životinja, jedna junica i jedna krava su šampionke ovogodišnjeg sajma. Krava Lara ponela je titulu šampionke za mleko. 

-Krava Lara daje 50 litara mleka dnevno, nakon jutarnje i večernje muže. U proseku je to 30 litara, ali ova rasa simentalska daje i do 50. Šampionka Lara je stara osam godina- istakli su za naš portal na sajmu.

Foto : Pavle Pejić, nsuzivo.rs

Ovo nije prvi put da je Lara negde odnela prvo mesto. Prošle godine je proglašena za šampionku na 39. Regionalnoj izložbi priplodnih goveda simentalske rase, koja je održana u Lajkovcu.

Centar za poljoprivredu Lajkovac je proglašen za apsolutnog šampiona sajma.

Related articles

ZAMENA SEZONSKIH GUMA „Univerzalke” sve popularnije među vozačima

Po Zakonu o bezbednosti saobraćaja od 1. aprila do 1. novembra zimske gume nisu obavezne i ponovo je moguće koristiti letnje pneumatike. Iako korišćenje letnjih guma nije obavezno, iz Auto-moto saveza Srbije preporučuju korišćenje te vrste pneumatika zbog boljih performansi pri višoj temperaturi. Bez obzira na to što su stručnjaci saglasni da je bezbednije koristiti sezonske […]

BAČKI PETROVAC USTUPIO PARCELE ZA INVESTICIJU MUP-a Gradiće se novi vatrogasni dom

BAČKI PETROVAC: Izgradnja novog vatrogasnog doma planirana je u Ulici Maksima Gorkog u Bačkom Petrovcu, a vrednost projekta procenjena je na 60 miliona dinara. Izgradnja je planirana na četiri parcele, ukupne površine nešto više od 1.500 metara kvadratnih. Investitor je Ministarstvo unutrašnjih poslova – Sektor za vanredne situacije. Nakon održanog inicijalnog sastanka čelnika opštine Bački Petrovac sa […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *