NOVI GRAĐEVINSKI PODUHVAT NA TRASI BRZE PRUGE OD NOVOG SADA DO SUBOTICE Vijadukt u Vrbasu spreman za prve šine

Železnički vijadukt u Vrbasu, jedan od 58 objekata u službi saobraćaja na trasi brze pruge između Novog Sada i Subotice, postao je jedinstvena građevinska celina spajanjem njegovih krakova iznad puta koji povezuje taj gradić sa Kulom.

Novi vijadukt u Vrbasu biće dvokolosečan, sa razmakom koloseka od četiri i po metra. Svi stubovi vijadukta su armiranobetonski, dok se čeličnim konstrukcijama premošćava ukupno osam raspona, svaki dužine 48,7 metara.

Dok je trajalo spajanje krakova vijadukta u celinu radi bezbednog funkcionisanja drumskog saobraćaja, kao i bezbednog izvođenja samih radova vozila su se kretala po takozvanoj devijaciji udaljenoj tridesetak metara od puta koji je do sada korišćen na toj deonici.

Related articles

JAK VETAR desetkovao šumu u NACIONALNOM PARKU TARA Stradali planinski četinari, kreće se u sanaciju oštećenih površina na preko 1.000 hektara

BAJINA BAŠTA: Usled duvanja jakih vetrova, čija brzina je u pojedinim trenucima iznosila i preko 68 km/čas, u Nacionalnom parku Tara, došlo je do loma i izvaljivanja velikog broja stabala u gazdinskim jedinicama „Tara“, „Crni Vrh“ i „Zvezda“. – Nakom detaljnog obilaska terena od strane stručnih službi i nadležnog inspektora za šumarstvo, pristupilo se izradi […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *