PETSTO BICIKALA U NOVOJ SEZONI AKCIJE „PARKIRAJ I BICIKLIRAJ”

Javno komunalno preduzeće „Parking servis” je za novu sezonu akcije „Parkiraj i bicikliraj” pripremilo više od petsto bicikala za odrasle i decu. Ove godine vozni park je osvežen sa 125 novih bicikala.

Korisnici parkirališta „Ada Ciganlija”, „Milan Gale Muškatirović”, kao i garaža „Obilićev venac”, „Zeleni venac” i „Masarikova”, plaćajući samo cenu parkiranja za svoje vozilo, stiču pravo da u okviru akcije besplatno preuzmu po dva bicikla za odrasle i dva bicikla za decu. Najveći broj bicikala je na raspolaganju na najpopularnijem beogradskom izletištu Ada Ciganlija, gde celodnevno parkiranje košta samo 150 dinara, navodi se na sajtu grada.

Za dvanaestu sezonu ove akcije, „Parking servis” je pripremio 400 bicikala za odrasle i 115 bicikala za decu. Osim nekoliko modela klasičnih bicikala – za vožnju po asfaltu, vozačima je od ove sezone na raspolaganju i 55 „fet-bajk” dvotočkaša, koji su opremljeni disk-kočnicama, sedmostepenim menjačem i širokim gumama – za vožnju po zahtevnijim podlogama, poput peska i šljunka.

Zainteresovanost sugrađana za akciju „Parkiraj i bicikliraj” rasla je iz godine u godinu, tako da je 2022. godina zabeležila rekordan broj korisnika. Prošle godine je više od 55.000 sugrađana vozilo bicikle „Parking servisa”, a od tog broj bilo je više od 6.000 dece.

Za 11 prethodnih sezona, koliko traje akcija „Parkiraj i bickiliraj”, skoro 260.000 korisnika je besplatno vozilo bicikle „Parking servisa”. Osim pozitivnog efekta na zdravlje korisnika, akcija ima i značajan doprinos očuvanju životne sredine, jer biciklisti ne zagađuju okolinu, niti prave buku, kao što bi to radili da koriste automobile.

Izvor: Energetski portal

Related articles

SRBIJI FALE VOZAČI, GRAĐEVINCI, UGOSTITELjI Radna snaga stiže iz ove dve države

Prema procenama poslodavaca Srbije, u našoj zemlji primetan je nedostatak kadrova određenih struka – fali oko 20.000 vozača, u ugostiteljstvu oko 25.000 radnika, s građevinarima je slično… Način da se popuni deo potreba svakako je i Open Balkan, koji, praktično, ovih dana otvara vrata tržišta rada. Naime, od početka ovog meseca funkcioniše potpuno slobodno tržište […]

DANAS OBELEŽAVAMO DVA SVECA Agatopod i Teodul su odbili da se odreknu hrišćanstva; Uzviknuli su ove reči pre nego što su ubijeni

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas obeležavaju svete mučenike Agatopoda i Teodula. Jedan je bio đakon, a drugi podđakon u crkvi u Solunu. Prvi je bio ukrašen staračkom sedinom, a drugi mladićkom celomudrenošću. U vreme cara Dioklecijana vladala je hajka na hrišćane. Ova dvojica svetitelja su pozvana da dođu na sud, zbog svoje vere. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *