PETSTO BICIKALA U NOVOJ SEZONI AKCIJE „PARKIRAJ I BICIKLIRAJ”

Javno komunalno preduzeće „Parking servis” je za novu sezonu akcije „Parkiraj i bicikliraj” pripremilo više od petsto bicikala za odrasle i decu. Ove godine vozni park je osvežen sa 125 novih bicikala.

Korisnici parkirališta „Ada Ciganlija”, „Milan Gale Muškatirović”, kao i garaža „Obilićev venac”, „Zeleni venac” i „Masarikova”, plaćajući samo cenu parkiranja za svoje vozilo, stiču pravo da u okviru akcije besplatno preuzmu po dva bicikla za odrasle i dva bicikla za decu. Najveći broj bicikala je na raspolaganju na najpopularnijem beogradskom izletištu Ada Ciganlija, gde celodnevno parkiranje košta samo 150 dinara, navodi se na sajtu grada.

Za dvanaestu sezonu ove akcije, „Parking servis” je pripremio 400 bicikala za odrasle i 115 bicikala za decu. Osim nekoliko modela klasičnih bicikala – za vožnju po asfaltu, vozačima je od ove sezone na raspolaganju i 55 „fet-bajk” dvotočkaša, koji su opremljeni disk-kočnicama, sedmostepenim menjačem i širokim gumama – za vožnju po zahtevnijim podlogama, poput peska i šljunka.

Zainteresovanost sugrađana za akciju „Parkiraj i bicikliraj” rasla je iz godine u godinu, tako da je 2022. godina zabeležila rekordan broj korisnika. Prošle godine je više od 55.000 sugrađana vozilo bicikle „Parking servisa”, a od tog broj bilo je više od 6.000 dece.

Za 11 prethodnih sezona, koliko traje akcija „Parkiraj i bickiliraj”, skoro 260.000 korisnika je besplatno vozilo bicikle „Parking servisa”. Osim pozitivnog efekta na zdravlje korisnika, akcija ima i značajan doprinos očuvanju životne sredine, jer biciklisti ne zagađuju okolinu, niti prave buku, kao što bi to radili da koriste automobile.

Izvor: Energetski portal

Related articles

photo: vecteezy

Za podsticaje u poljoprivredi i ruralnom razvoju više od 23 milijarde dinara

Uredba o raspodeli podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju u 2023. godini, usvojena je na sednici Vlade, za šta su obezbeđena sredstva u ukupnom iznosu od 23.125.365.000 dinara. Podsticaji su kreirani tako da na optimalan način i kroz unapređenje konkurentnosti poljoprivrednih gazdinstava podržavaju nedovoljno razvijene oblasti poljoprivredne proizvodnje, kao i područja sa otežanim uslovima rada. Ove mere su […]

Grom udario u vrh statue Isusa Hrista u Rio de Žaneiru

Društvenim mrežama masovno se šire fotografije na kojima se vidi neverovatan prizor – udar groma u vrh statue Isusa Hrista u Rio de Žaneiru u Brazilu. Incident se navodno dogodio tokom nevremena koje je je zadesilo ovaj grad u petak uveče, piše Indija Tudej. Trenutno nema zvanične potvrde da se događaj sa fotografija koje korisnici društvenih […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *