U SRCU BORA ŽIVE BELI LAV I PAR DVOGRBIH KAMILA: Ne propustite obilazak borskog Zoo vrta

Važna turistička atrakcija grada Bora poslednjih godina je Zoo vrt u srcu grada, otvoren još 2011. godine.

U početku vrt je imao oko 50 životinja i 60 jedinki, ali je tokom decenije od otvaranja napredovao i dostigao brojku od 70 životinja i nešto više od 130 jedinki.

Borski zoo vrt je izgrađen na šumskoj površini od oko 2 hektara, gde se pri tome vodilo računa da se mesto u što većoj meri sačuva u svom izvornom obliku, kako bi životinje imale što prirodnije uslove.

Kada dođu hladni zimski dani, za sve životinje, a posebno afričke, obezbeđeni su odgovarajući životni uslovi, kako ni jedna životinja ne bi imala bilo kakvih problema.

Par dvogrbih kamila koji je u zološki vrt pristigao 2018. godine, obezbedio je dolazak velikog broja posetilaca, koji su sa svih krajeva naše zemlje došli da baš njih vide.

Ali je svakako, glavna zvezda borskog Zoo vrta prelepi Beli lav, koji mami uzdahe i simpatije svih posetilaca. Pored njega, ljubitelji životinja uživaju i u posmatranju drugih stanara kao što su: medved, zebre, ovce, majmuni, lame, antilope, krokodili i mnogi drugi.

Ovajmaštovito uređen životinjski prostor je obogaćen i velikim brojem dopunskih objekata koji gostima nude komfor i bogate sadržaje .

Cena ulaznica:
Deca starija od 12 godina i drasle osobe plaćaju 100 dinara, dok mlađi od 12 godina uz pratnju punoletne osobe ne plaćaju ulaz u vrt.

Radno vreme Zoološkog vrta se razlikuje od godišnjeg doba i dužine dana, pa u skladu sa tim termini su sledeći:
decembar, januar, februar od 10:00 do 15:00
mart od 10:00 do 17:00
april od 10:00 do 19:00
maj, jun, jul, avgust od 10:00 do 20:00
septembar od 10:00 do 19:00
oktobar od 10:00 do 18:00
novembar od 10:00 do 17:00

Related articles

U grčkoj se pojavila se i najopasnija – ljubičasta meduza! Ovo morate da uradite ako vas ožare!

Prvenstveno osetimo simptome ujeda meduze, pa ih tek onda ugledamo. Najčešći simptomi su žarenje, peckanje i svrab. Grčki opservatorijum za biodiverzitet (biološku raznovrsnost živih bića) objavio je mapu koja prikazuje područja i plaže na kojima ima meduza. Mapa se konstantno ažurira, a i korisnici mogu da dopune listu plaža na kojima su videli meduze. Kada vas […]

NAJVEĆI VITEŠKI FESTIVAL U EVROPI: Beli orlovi u Manasiji ugostili saborce iz 20 zemalja

Najveći viteški festival Evrope, „Just out“ održan je proteklog vikenda u veličanstvenom manastiru Manasija u znak sećanja na 600 godina od kada je Despot Stefan Lazarević sagradio jedno od najlepših srednjevekovnih zdanja sa crkvom Svete Trojice, 139 mašikula i 11 kula. Domaćini manifestacije, Beli Orlovi vitezovi iz Srbije, ugostili su saborce iz više od dvadeset […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *