U SRCU BORA ŽIVE BELI LAV I PAR DVOGRBIH KAMILA: Ne propustite obilazak borskog Zoo vrta

Važna turistička atrakcija grada Bora poslednjih godina je Zoo vrt u srcu grada, otvoren još 2011. godine.

U početku vrt je imao oko 50 životinja i 60 jedinki, ali je tokom decenije od otvaranja napredovao i dostigao brojku od 70 životinja i nešto više od 130 jedinki.

Borski zoo vrt je izgrađen na šumskoj površini od oko 2 hektara, gde se pri tome vodilo računa da se mesto u što većoj meri sačuva u svom izvornom obliku, kako bi životinje imale što prirodnije uslove.

Kada dođu hladni zimski dani, za sve životinje, a posebno afričke, obezbeđeni su odgovarajući životni uslovi, kako ni jedna životinja ne bi imala bilo kakvih problema.

Par dvogrbih kamila koji je u zološki vrt pristigao 2018. godine, obezbedio je dolazak velikog broja posetilaca, koji su sa svih krajeva naše zemlje došli da baš njih vide.

Ali je svakako, glavna zvezda borskog Zoo vrta prelepi Beli lav, koji mami uzdahe i simpatije svih posetilaca. Pored njega, ljubitelji životinja uživaju i u posmatranju drugih stanara kao što su: medved, zebre, ovce, majmuni, lame, antilope, krokodili i mnogi drugi.

Ovajmaštovito uređen životinjski prostor je obogaćen i velikim brojem dopunskih objekata koji gostima nude komfor i bogate sadržaje .

Cena ulaznica:
Deca starija od 12 godina i drasle osobe plaćaju 100 dinara, dok mlađi od 12 godina uz pratnju punoletne osobe ne plaćaju ulaz u vrt.

Radno vreme Zoološkog vrta se razlikuje od godišnjeg doba i dužine dana, pa u skladu sa tim termini su sledeći:
decembar, januar, februar od 10:00 do 15:00
mart od 10:00 do 17:00
april od 10:00 do 19:00
maj, jun, jul, avgust od 10:00 do 20:00
septembar od 10:00 do 19:00
oktobar od 10:00 do 18:00
novembar od 10:00 do 17:00

Related articles

ZUB NEANDRTALCA, 11 IZGUBLJENIH GRADOVA I KOD STAR 80 VEKOVA: Pogledajte šta su sve naši arhelozi pronašli

Stari Rimljani izuzetno su cenili osveženje na vrućinama. Kupatilo iz 4. veka nove ere, površine kao moderni spa centri pronađeno je u blizini Konstantinove vile na Medijani, arheološkom nalazištu u Nišu. „To je velika stvar – najveća u Srbiji, a možda i šire“, rekla je po otkriću šefica istraživanja na Medijani, arheološkinja Nadežda Gavrilović Vitas […]

IZ OVOG SELA MLADI NE ODLAZE: U Tomislavcima organizovali život „u kocku“ , među njima i Vijetnamka

Drvored bagremova, kosilica nasred trave, traktori špartaju kroz selo, obdaništanci ciče od sreće po popodnevnoj sparini, starije komšinice na biciklima klimaju glavom u prolazu, otrovana pčela u ruci pčelara, kosooka bela mačka u ’ladovini, opanci, bigl trči za devojčicom, kameni konji ispred kuće, sveže ofarbana ograda ispred neke druge kuće, krevetić-ljuljaška stara više od sto […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *