U SRCU BORA ŽIVE BELI LAV I PAR DVOGRBIH KAMILA: Ne propustite obilazak borskog Zoo vrta

Važna turistička atrakcija grada Bora poslednjih godina je Zoo vrt u srcu grada, otvoren još 2011. godine.

U početku vrt je imao oko 50 životinja i 60 jedinki, ali je tokom decenije od otvaranja napredovao i dostigao brojku od 70 životinja i nešto više od 130 jedinki.

Borski zoo vrt je izgrađen na šumskoj površini od oko 2 hektara, gde se pri tome vodilo računa da se mesto u što većoj meri sačuva u svom izvornom obliku, kako bi životinje imale što prirodnije uslove.

Kada dođu hladni zimski dani, za sve životinje, a posebno afričke, obezbeđeni su odgovarajući životni uslovi, kako ni jedna životinja ne bi imala bilo kakvih problema.

Par dvogrbih kamila koji je u zološki vrt pristigao 2018. godine, obezbedio je dolazak velikog broja posetilaca, koji su sa svih krajeva naše zemlje došli da baš njih vide.

Ali je svakako, glavna zvezda borskog Zoo vrta prelepi Beli lav, koji mami uzdahe i simpatije svih posetilaca. Pored njega, ljubitelji životinja uživaju i u posmatranju drugih stanara kao što su: medved, zebre, ovce, majmuni, lame, antilope, krokodili i mnogi drugi.

Ovajmaštovito uređen životinjski prostor je obogaćen i velikim brojem dopunskih objekata koji gostima nude komfor i bogate sadržaje .

Cena ulaznica:
Deca starija od 12 godina i drasle osobe plaćaju 100 dinara, dok mlađi od 12 godina uz pratnju punoletne osobe ne plaćaju ulaz u vrt.

Radno vreme Zoološkog vrta se razlikuje od godišnjeg doba i dužine dana, pa u skladu sa tim termini su sledeći:
decembar, januar, februar od 10:00 do 15:00
mart od 10:00 do 17:00
april od 10:00 do 19:00
maj, jun, jul, avgust od 10:00 do 20:00
septembar od 10:00 do 19:00
oktobar od 10:00 do 18:00
novembar od 10:00 do 17:00

Related articles

PHOTO VECTEEZY

TRI ZELENE OAZE NEMAČKE : Ekoturizam cveta u ovoj zemlji

Siti brejk sa izletom u prirodu – kako zvuči? Naravno, uvek želimo da vidimo i najpoznatije turističke atrakcije, isprobamo nacionalna jela i pića, pa se ubacimo u ludački tempo kako bismo sve (po)stigli. Međutim, nekada je potrebno da malo usporimo, zastanemo i oslušnemo prirodu, čujemo zvuk ptičica, odmorimo oči u pejzažu pred nama. Nemačka je […]

Photo Ministarstvo zaštite životne sredine

MINISTARKA VUJOVIĆ: Izgradnjom prečistača otpadnih voda čuvamo reke za buduće naraštaje

U planu je izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda širom Srbije, a u prethodnom periodu intenzivirana je revizija projektno-tehničke dokumentacije kako bi se osiguralo da postrojenja mogu da rade u punom kapacitetu, stoji u saopštenju Ministarstva zaštite životne sredine. Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović razgovarala je danas sa delegacijom Razvojne banke Saveta Evrope (CEB) i predstavnicima vladine Kancelarije za javna […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *