DOMAĆE JAGODE STIGLE I NA PIJACE: Evo kolika je cena po kilogramu

Prve jagode su stigle na beogradske i novosadske pijace, a cene se kreću od 400 dinara, pa sve do 1.200 dinara za kilogram.

Foto: Freepik.com

Zbog ranog proleća i još ranijeg leta, voće i povrće je poranilo, pa se na pijacama mogu naći i prve domaće jagode. Kako prodavci tvrde, ukusne su i slatke, a cene im drastično variraju.

Tako se na beogradskoj Kalenić pijaci domaće jagode prodaju za 1.200 dinara po kilogramu. Kako kaže prodavac, stigle su iz Čačka i sitne su. One krupnije se prodaju za 400 do 500 dinara po kilogramu, zavisi od tezge do tezge.

Na Zemunskoj pijaci se domaće jagode prodaju po ceni od 500-600 dinara za kilogram.

Žena koja je pazarila ove jagode je rekla za naš portal da je kupila kilogram, ali da nije baš bila zadovoljna.

– Moram da kažem da su bezukusne, daleko od toga da su domaće. Kupila sam kilogram i gorko zažalila, idu u kolače – rekla je žena ekipi Telegrafa. Beograđanin koji je pazario na pijaci u Borči kaže da na ovu pijacu još uvek nisu stigle “one krupnije”.

Foto: Freepik.com

– Pazario sam neke – II klasu i grčke, 540 dinara. Onih krupnijih ni nema – rekao je za Telegrafl. Jagode su stigle i na čačanske pijace. Prodavci su rekli da je njihova cena 450 po kilogramu, što je za oko 50 dinara jeftinije nego prošle godine.

Na novosadskim pijacama cene su slične beogradskim, a nešto povoljnije su u supermarketima. Tu je, međutim, pitanje da li su domaće ili iz uvoza.

Poljoprivrednici ipak kažu da je, dok ne stignu prave jagode, bolje jesti smrznute, jer su brane u jeku sezone, pa su najslađe i najlepše.

Foto: Pixabay.com

Ipak, nema ničeg lepšeg od mirisa svežih jagoda.

 

 

 

Dnevnik, Telegraf

Related articles

EU DONOSI CARINE DO 35 ODSTO NA KINESKE ELEKTRIČNE AUTOMOBILE

Evropska unija uvodi nove, dodatne carine na električna vozila iz Kine, koje će dostići i do 35 odsto. Ovaj korak je preduzet u cilju borbe protiv, kako Brisel smatra, nelojalne konkurencije kineskih proizvođača. Sukobi interesa unutar EU Uprkos protivljenju Nemačke i još nekoliko članica, Evropska komisija donela je odluku da trenutnu carinu od 10 odsto […]

U SVETU SVE POPULARNIJE INFUZIJE S MEDOM Pčelin život traje IZNENAĐUJUĆE kratko, a evo koliko meda uspe da napravi otkriva alergolog dr Plavšić

Pčelinji proizvodi se sve više koriste za podizanje imuniteta. Pulmolog i alergolog dr Zorica Plavšić govorila je za “Novo jutro”, na Pink televiziji, o prednostima apiterapije i pčelinjih proizvoda. -Korišćenje pčelinjih proizvoda, bilo u preventivne svrhe, u toku lečenja ili nakon lečenja, kao lekar uvek savetujem da pčelari koji kažu da se uzimaju samo pčelinji proizvodi, a […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *