DOMAĆE JAGODE STIGLE I NA PIJACE: Evo kolika je cena po kilogramu

Prve jagode su stigle na beogradske i novosadske pijace, a cene se kreću od 400 dinara, pa sve do 1.200 dinara za kilogram.

Foto: Freepik.com

Zbog ranog proleća i još ranijeg leta, voće i povrće je poranilo, pa se na pijacama mogu naći i prve domaće jagode. Kako prodavci tvrde, ukusne su i slatke, a cene im drastično variraju.

Tako se na beogradskoj Kalenić pijaci domaće jagode prodaju za 1.200 dinara po kilogramu. Kako kaže prodavac, stigle su iz Čačka i sitne su. One krupnije se prodaju za 400 do 500 dinara po kilogramu, zavisi od tezge do tezge.

Na Zemunskoj pijaci se domaće jagode prodaju po ceni od 500-600 dinara za kilogram.

Žena koja je pazarila ove jagode je rekla za naš portal da je kupila kilogram, ali da nije baš bila zadovoljna.

– Moram da kažem da su bezukusne, daleko od toga da su domaće. Kupila sam kilogram i gorko zažalila, idu u kolače – rekla je žena ekipi Telegrafa. Beograđanin koji je pazario na pijaci u Borči kaže da na ovu pijacu još uvek nisu stigle “one krupnije”.

Foto: Freepik.com

– Pazario sam neke – II klasu i grčke, 540 dinara. Onih krupnijih ni nema – rekao je za Telegrafl. Jagode su stigle i na čačanske pijace. Prodavci su rekli da je njihova cena 450 po kilogramu, što je za oko 50 dinara jeftinije nego prošle godine.

Na novosadskim pijacama cene su slične beogradskim, a nešto povoljnije su u supermarketima. Tu je, međutim, pitanje da li su domaće ili iz uvoza.

Poljoprivrednici ipak kažu da je, dok ne stignu prave jagode, bolje jesti smrznute, jer su brane u jeku sezone, pa su najslađe i najlepše.

Foto: Pixabay.com

Ipak, nema ničeg lepšeg od mirisa svežih jagoda.

 

 

 

Dnevnik, Telegraf

Related articles

DOMAĆE LUBENICE i DINjE poranile u markete!

BEOGRAD: Domaće lubenice i dinje stigle su ove sezone na pijace i u markete ranije nego obično, a agroanalitičar i urednik Agrobiznisa Goran Đaković izjavio je danas da proizvodnja lubenice predstavlja unosan, ali težak posao. Đaković je u razgovoru za Tanjug istakao da proces proizvodnje počinje već u zimskom periodu, kada se priprema rasad, kao […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *