NEODOLJIVA ČORBA OD KUKURUZA KOJA GREJE DUŠU

Želite da isprobate nešto novo i ukusno za ručak? Predstavljamo vam recept za čorbu od kukuruza koja će vas oduševiti svojom jednostavnošću i bogatim ukusom. Ovo jelo je savršen izbor za sve one koji žele da uživaju u toploj, kremastoj čorbi, a pritom iskoriste sastojke koje već imaju kod kuće.

Sastojci

Za pripremu ove ukusne čorbe, potrebno vam je:

  • 3 tanka režnja slanine
  • Manja glavica crnog luka
  • 2 krompira
  • 1 paprika (može iz zamrzivača)
  • 0,5 l pileće supe od kocke
  • 2 dl mleka
  • Pola kašičice majčine dušice
  • 2 šolje smrznutog kukuruza šećerca
  • 2 kašike slatke pavlake
  • 2 kašike seckanog lista peršuna
  • So i biber po ukusu

Priprema

Prvi korak u pripremi je da slaninu iseckate na kockice i pržite je u tiganju dok ne postane hrskava. Ukoliko je potrebno, možete dodati malo ulja. Nakon toga, dodajte sitno seckan crni luk i krompir, koji ste prethodno oljuštili i isekli na kockice, pa nastavite da pržite nekoliko minuta dok povrće ne omekša.

Zatim dodajte papriku, isečenu na kockice, i pržite sve zajedno još minut ili dva. Nakon što su svi sastojci blago proprženi, nalijte pilećom supom i sačekajte da provri. Kada supa počne da ključa, dodajte mleko i majčinu dušicu, pa kuvajte još 20 minuta, ili dok krompir ne omekša.

Kada je krompir dobro skuvan, dodajte smrznuti kukuruz šećerac i slatku pavlaku, pa kuvajte još 5 do 10 minuta. Pre nego što poslužite, pospite svežim peršunom i začinite solju i biberom po ukusu.

Foto: Freepik.com

Saveti za najbolji ukus

Za dodatnu punoću ukusa, možete koristiti domaću pileću supu umesto supe od kocke, a ukoliko želite kremastiju teksturu, možete izblendati deo čorbe pre nego što dodate kukuruz i pavlaku.

Isprobajte ovu čorbu od kukuruza i uživajte u njenom bogatom i punom ukusu. Idealan je izbor za hladnije dane ili kada vam je potrebna brza i hranljiva večera!

 

 

 

Magazin Politika

Related articles

Koja je razlika između jelena i srndaća?

Važno je znati da jeleni svake godine odbacuju rogove s glave. Iz Centra za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore odlučili su da svojim pratiocima na Fejsbuku pojasniti koja je razlika između jelena i srndaća. Kažu, često ih ljudi mešaju i zapravo nisu sigurni koga su točno videli. Da bi pokazali razliku, snimili su rogove jednih […]

CENA KAFE IDE NEBU POD OBLAKE Najveće pržionice u Brazilu NAJAVLJUJU NOVA POSKUPLJENJA

BRAZILIJA: Najpopularnije pržionice kafe u Brazilu, uključujući “JDE Peet’s”, jednu od najvećih svetskih kompanija u toj oblasti, nameravaju da povećaju cene početkom sledeće godine nakon što su loše vremenske prilike izazvale poskupljenje sirovog zrna “JDE Peet’s”, proizvođač brendova kao što su Jakobs, Tasimo i Dov egberts, povećaće sledeće godine cene u Brazilu u proseku za […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *