Ministarka Vujović i gradonačelnik Đurić: Izgradnja Regionalnog centra izuzetno važna za sve građane

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović i gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, razgovarali su o izgradnji Regionalnog centra za upravljanje otpadom – Novi Sad i zaključili da realizacija ovog projekta, koji je od velikog značaja za Novi Sad i okolinu, ide po planiranoj dinamici.

Regionalni sistrem za upravljanje otpadom uključuje Grad Novi sad i opštine Bačka Palanka, Bački Petrovac, Beočin, Žabalj, Srbobran, Temerin i Vrbas.

„Prva faza predviđa izgradnju Centra za upravljanje otpadom u novom Sadu, izgradnju transfer stanica u Vrbasu i Bačkoj Palanci, kao i nabavku mobilne opreme i stručni nadzor za izgradnju objekata’’, rekla je ministarka Irena Vujović.

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić potvrdio je izuzetnu korist koju će svi građani ovog dela Vojvodine imati od Regionalnog centra i izrazio zadovoljstvo planiranim radovima na njegovoj izgradnji.

izvor: ekologija.gov.rs

Related articles

RIZICI OD ZLOUPOTREBE DIGITALNE POLJOPRIVREDE : Ako ne piše u zakonu, smatra se dozvoljenim

U poljoprivredi se odvija trka u digitalnom naoružavanju, u kojoj će pobednik diktirati uslove i kontrolisati našu hranu, prirodu i poljoprivrednike koji nas hrane. Ukoliko Evropska komisija ne bude regulisala podatke dobijene pomoću novih tehnologija, slično zaštiti ličnih podataka, nekolicina globalnih korporacija učvrstiće svoju dominaciju u poljoprivredi i prehrani na štetu malih poljoprivrednika i svih […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *