Ministarka Vujović i gradonačelnik Đurić: Izgradnja Regionalnog centra izuzetno važna za sve građane

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović i gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, razgovarali su o izgradnji Regionalnog centra za upravljanje otpadom – Novi Sad i zaključili da realizacija ovog projekta, koji je od velikog značaja za Novi Sad i okolinu, ide po planiranoj dinamici.

Regionalni sistrem za upravljanje otpadom uključuje Grad Novi sad i opštine Bačka Palanka, Bački Petrovac, Beočin, Žabalj, Srbobran, Temerin i Vrbas.

„Prva faza predviđa izgradnju Centra za upravljanje otpadom u novom Sadu, izgradnju transfer stanica u Vrbasu i Bačkoj Palanci, kao i nabavku mobilne opreme i stručni nadzor za izgradnju objekata’’, rekla je ministarka Irena Vujović.

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić potvrdio je izuzetnu korist koju će svi građani ovog dela Vojvodine imati od Regionalnog centra i izrazio zadovoljstvo planiranim radovima na njegovoj izgradnji.

izvor: ekologija.gov.rs

Related articles

Photo Vecteezy

ZELENA AGENDA ZA OBRAZOVNE USTANOVE VOJVODINE: Pokrajinski sekretarijat dodeljuje sredstva za čistije i zelenije škole

Pokrajinski sekretrijat za poljopriovredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je javni poziv za dodelu besprovatnih finansijskih sredstava u iznosu od 600.000 dinara za postizanje čistijeg i zelenijeg ambijenta u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama na teritoriji AP Vojvodine. Pravno na učešće u javnom pozivu imaju nevladine organizacije koje imaju zaključen Protokol o saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom […]

Photo Vecteezy

Morska trava – zanemareni preduslov zdravog okeana

Iako je svega 0,1 odsto dna okeana prekriveno morskom travom, podvodne livade su izuzetno važne za očuvanje zdravlja morskih ekosistema. Osim što predstavljaju stanište i izvor hrane za brojne vrste morskih životinja, slanovodne biljke pročišćavaju okean, a njihov sediment je među najefikasnijim skladištima ugljenika na planeti, saopštio je Program Ujedinjenih nacija za životnu sredinu (UNEP). Zabrinjavajuće […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *