Retka vina, stare berbe i puno ekskluzivnih degustacija na Wine fest-u u Novom Sadu

Drugi “Wine fest” održao se u hotelu Sheraton u Novom Sadu, 25. februara, sa učešćem 40 najboljih srpskih vinarija. Uz najbolje vinarije Srbije, na festivalu je bilo prisutno i pet destilerija, kao i prerada mesa Kovačević sa svojim delikatesima od mangulice.
Novi Sad, kao prošlogodišnji grad kulture, može da se pohvali time da konačno ima specijalizovani vinski događaj na kome zajedno nastupaju najveći i najvažniji vinari iz cele Srbije, navedeno je u saopštenju TO Novi Sad.
Ove godine pored Fruškogoraca, Župljana, Šumadinaca i vinara iz svih domaćih vinogorja, publici će se predstaviti i gosti iz Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, kao i mnogi drugi.
“Wine fest” ima ambiciju da na jednom mestu i profesionalcima i entuzijastima ponudi ono najbolje sa domaćeg tržišta i da bude vrhunska platforma za degustacije, diskusiju i druženje ljubitelja vina i vinskih profesionalaca.
– Izlagači su pažljivo odabrani, tako da posetioce očekuju retka vina, stare berbe i puno ekskluzivnih degustacija, a među vinima biće izložena i ona koja prvi put izlaze na tržište. – izjavio je organizator Zlatko Živanić.
Gostima će ulaznice biti dostupne preko ,GIGS TIX servisa i na samom ulazu.
eKpaija.rs

Related articles

VLASINSKIM JEZEROM PLUTAJU OSTRVA: Da li biste se usudili na nesvakidašnju plovidbu?

Vlasinsko jezero, pravi neotkriveni dragulj po kojem plutaju tresetna ostrva, odlično je mesto za miran odmor daleko od gradske vreve. Akumulaciono jezero na jugoistoku Srbije predstavlja izuzetnu atrakciju zahvaljujući ovim plutajućim ostrvima, koja su nastala kao posledica dizanja vodostaja i višegodišnjeg raspadanja mahovina tresetnica. Polovinom 20. veka, kada je jezero punjeno, određen broj ostrva se […]

Photo Vecteezy

U Španiji puštena u rad najveća solarna elektrana u Evropi

Španska multinacionalna kompanija Iberdrola pustila je u rad trenutno najveće solarno postrojenje u Evropi kapaciteta 590 MW, saopšteno je na sajtu kompanije. Elektrana “Francisko Pizaro” nalazi se u pokrajini Ekstremadura u Španiji i najveće je postrojenje ovog tipa kojim grupacija Iberdrola upravlja u svetu. U projekat je uloženo 300 miliona evra, a elektrana će sa svojih 1,5 miliona solarnih […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *