U NIKŠIĆU USKORO POČINJE PROIZVODNJA SOLARNIH PANELA

Nedavno je zvanično počela sa radom EPCG Željezara Nikšić. Izvršni direktor te kompanije Đorđije Manojlović, kaže da je za sad zaposleno 200 bivših radnika Željezare, te da se početak proizvodnje solarnih panela očekuje za mesec i po, do dva. Uskoro će, kaže, biti raspisan i konkurs na kojem mogu da učestvuju svi zainteresovani.

Manojlović je u emisiji Dobro Jutro Crna Goro rekao da su u toku pripremni radovi i trenutno je zaposleno 200 radnika.

“Biznis planom koji je usvojio Odbor direktora planirano je 340 radnika, ali da bismo pripremili proizvodnju treba nekih mesec i po do dva. Sada radnici rade pripremne radove”, kaže Manojlović, prenosi RTCG.

Napominje da se radi Pravilnik o sistematizaciji, nakog kojeg će biti raspisan konkurs na koji mogu da se prijave svi zainteresovani.

“Radnici Željezare su spremni za konkurenciju. Oni imaju reference, imaju radna iskustva, određene kvalifikacije za određena radna mesta, tako da neće biti problema”, dodaje on.

Napominje da su prva dva pogona koja će po biznis planu biti otvorena pogoni konstrukcija i podkonstrukcija.

“Pratićemo EPCG za izradu solarnih elektrana na zemlji gde ćemo raditi čelične konstrukcije, a pogon podkonstrukcija od aluminijuma će pratiti razvoj elektrana na krovovima. Već smo u fazi pripreme za javnu nabavku linije koju ćemo nabaviti i u tom pogonu će biti još 60 radnika”, ističe Manojlović.

Ranije je saopšteno da će pogon proizvodnje čelika biti zadržan.

“Za pogon kovačnica potrebna su ogromna obrtna sredstva, pa ćemo njega kasnije uključiti u proizvodnju. Ta četiri programa, konstrukcija, podkonstrukcija, solarne elektrane i kovačnica su u biznis planu. Planiramo od jeseni da razmišljamo o kovačnici”, rekao je Manojlović.

Izvor: Energetski portal

Related articles

EPIDEMIJA MALIH BOGINjA Registrovano 40 slučajeva morbila

U Srbiji je registrovano 40 slučajeva morbila do 22. marta, podaci su Instituta za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut”. – Na teritoriji Beograda, u okviru epidemije prijavljene 22. februara, registrovana su 33 slučaja morbila. Među obolelima je desetoro dece uzrasta od jedne do pet godina, od kojih je devetoro bilo nevakcinisano, a jedno je […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *