Raspisan javni poziv za premiju osiguranja useva, plodova, višegodišnjih zasada, rasadnika i životinja

Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za upravljanje rizicima kroz premiju osiguranja useva, plodova, višegodišnjih zasada, rasadnika i životinja za 2023. godinu, raspisan je danas 16. oktobra i trajaće do 15. novembra 2023. godine.

Ovaj javni poziv obuhvata podsticaje za osiguranje ratarskih kultura, povrtarskih kultura, voćarskih kultura, vinove loze i hmelja, rasadnika, kao i osiguranje životinja.

Maksimalni iznosi podsticaja po vrsti podsticaja su:

  1.   za podsticaje za osiguranje ratarskih kultura – 100.000 dinara;
  2.   za podsticaje za osiguranje povrtarskih kultura – 500.000 dinara;
  3.   za osiguranje voćarskih kultura, vinove loze i hmelja – 1.000.000 dinara;
  4.   za podsticaje za osiguranje rasadnika – 500.000 dinara;
  5.   za podsticaje za osiguranje životinja – 2.000.000 dinara.

Najviši ukupni iznos podsticaja koji korisnik podsticaja može da ostvari u jednoj kalendarskoj godini je 2.500.000 dinara.

Svi zainteresovani poljoprivredni proizvođači mogu podneti prijave za podsticaje na portalu ePodsticaji.

Related articles

NOVCEM OD NAKNADE ZA KORIŠČENJE ŠUMA NOVI DRVOREDI I OZELENJAVANJE PIROTA

Oko dva miliona dinara, koja Gradska uprava Pirot planira da prihoduje od naknade za koriščenje šuma i šumskog zemljišta u 2023. godini, iskoristiće za formiranje drvoreda pored pešačke staze kod Gradske bolnice, kao i za pošumljavanje i ozelenjavanje na još tri lokacije u gradu. 405.000 dinara biće iskorišćeno za nabavku sadnica, prateće opreme i radove na drvoredu […]

Koju cenu plaćamo za tehnološki napredak

Dokumentarni film „I kralj reče: kakva fantastična mašina” istražuje kako možemo očuvati humanost u svetu koji se sve više oslanja na mašine. Novi HBO dokumentarni film „I kralj reče: kakva fantastična mašina” švedsko-danskog dvojca Aksela Danijelsona i Maksimilijena van Aertrika, koji je na programu večeras od 21.30, istražuje kako tehnološki napredak utiče na društvo, kulturu […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *