SNEŽNA MEĆAVA NAPRAVILA HAOS Jak vetar u Moldaviji ostavio oko 22.000 potrošača BEZ STRUJE

KIŠINjEV: U Moldaviji je oko 22.000 potrošača ostalo bez struje usled oluje koja je pogodila delove te zemlje, saopštio je danas portparol tamošnje vlade Danijel Voda.

Prema informacijama kompanije RED-Nord, bez napajanja je ostalo oko 11.490 potrošača iz 40 naselja Floreštinskog, Režinskog i Sinžerejskog okruga. U zoni odgovornosti operatera ‘Premier Energy Distribution’ 10.500 potrošača iz 26 naselja ostalo je bez napajanja. Reč je o Orhejskom, Teleneškom, Kriulenskom i Nisporenskom okrugu, napisao je Voda na Telegramu.

On je dodao da je, zahvaljujući brzoj reakciji hitnih službi, više od 10.000 potrošača priključeno na električnu mrežu u prvih nekoliko sati nakon havarije.

U ponedeljak uveče snežna mećava i jak vetar pogodili su severne i centralne regione Moldavije.

Prema podacima ministarstva unutrašnjih poslova, skoro 60 naselja ostalo je delimično bez napajanja električnom energijom.

Izvor: Tanjug

Related articles

Photo Vecteezy

Gradi se najveći evropski rezervoar za toplu vodu: Visok 45 metara, a evo koliko vode staje u njega!

Švedska kompanija “Vattenfall” je počela da puni gigantski rezervoar za skladištenje koji će od 2023. godine obezbeđivati toplu vodu za daljinsko grejanje nemačkih domova. Četrdeset pet metara visine, 43 metra u prečniku i 56 miliona litara kapaciteta. Ovo su brojevi koji karakterišu termalni akumulator koji švedska kompanija “Vattenfall” pravi na severozapadu Berlina. Postrojenje će biti […]

Afrička kuga svinja potvrđena na 1.343 gazdinstva

Do 07.08.2023. godine ukupno je na 1.343 gazdinstva na teritoriji 38 opština u 14 upravnih okruga (Pčinjski, Braničevski, Pomoravski, Podunavski, Moravički, Južnobanatski, Borski, Srednjebanatski, Zaječarski, Sremski, Šumadijski, Južnobački, Mačvanski i Grad Beograd) potvrđeno 1.715 slučajeva afričke kuge svinja (AKS) kod domaćih svinja, od čega je 1.176 uginulih svinja. U zaraženim gazdinstvima izvršena je eutanazija 20.738 […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *