SREĐIVANjE NOVOSADSKIH PARKOVA Bulevar Evrope ulepšan sa 38 jasenova

Na Bulevaru Evrope, na potezu od kružnog toka kod Rumenačke ulice do auto-puta, „Gradsko zelenilo” je posadilo 38 jasenova, u okviru redovnog programa unapređenja zelenila u Novom Sadu.

Foto: JKP„Gradsko zelenilo”

Prethodnih dana drveće je sađeno na Bulevaru Mihajla Pupina, Kameničkom i Futoškom parku. Sađeni su lišćari i četinari, koprivići, javori, katalpe, hrastovi i druge vrste. Sadnja će se nastaviti i tokom marta.

U svim parkovima radnici „Gradskog zelenila nastavljaju da okopavaju, orezuju i tretiraju šiblje i višegodišnje cveće.

U Dunavskom parku posadili su perene i ukrasne trave. Osim u Dunavskom parku, travnjake su sređivali i lišće sakupljali na Limanu, Adamovićevom i Novom naselju.

U Futoškom parku i na Bulevaru Evrope zaštitnim preparatima su tretirane ruže, šiblje i nisko drveće. Generalno prolećno sređivanje novosadskih parkova trajaće do kraja marta.

Related articles

BIOSENS, SIMBOL ČETVRTE INDUSTRIJSKE REVOLUCIJE: Evropski centar digitalne poljoprivrede u Novom Sadu zaposliće 300 stručnjaka!

Najmodernija naučna  istraživanja biće rađena u kampusu u Novom Sadu, na parceli  od oko 1.400 kvadratnih metara, gde niče zgrada od skoro 7.000 kvadrata. Tu će biti smešten Institut “BioSens”, koji je označen kao Evropski centar izvrsnosti u digitalnoj poljoprivedi. Crnojević: Danas smo rangirani u prvih pet institucija u Evropi – Značaj Biosens instituta je […]

Photo vecteezy

TAMBURICA FEST JE VID KULTURNE DIPLOMATIJE Da li ste znali da je kompozicija „Na lepom plavom Dunavu“ nastala u dvorcu u Futogu

Nema Vojvodine bez tamburice, a ni leta bez „Tamburica festa“ koji će se ove godine, po 15. put, održati od 18. do 21. avgusta. Pored tamburaške promenade, revije mladih tamburaša, tradicionalnog odmeravanja orkestara iz zemlje i inostranstva, takmičenja vokalnih solista na Tamburaškoj mondoviziji i već najavljenog spektakularnog koncerta Tamburaške filharmonije, posebni gosti biće članovi orkestra […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *